Home Ostalo Kanada pokrenula aktivnu borbu protiv 5G dezinformacija

Kanada pokrenula aktivnu borbu protiv 5G dezinformacija

Od samog predstavljanja 5G tehnologije kruže teorije zavere, pri čemu neke od njih tvrde da tehnologija može doprineti zdravstvenim problemima. U skorije vreme neke teorije zavere sugerišu da je 5G na neki način povezan sa pandemijom koronavirusa. Zbog toga su u Velikoj Britaniji, Holandiji i Kanadi zapaljeni telekomunikacioni tornjevi.

Da stvar bude još gora, čak je bilo i izveštaja koji tvrde da se inženjeri napadaju i maltretiraju tokom rada kao rezultat ovih zavera. U tom cilju, kanadska vlada je od tada pokrenula informativni web sajt na kome pokušava ljudima da pruži više činjeničnih informacija o 5G.

Ova veb stranica će sadržati informacije namenjene suzbijanju dezinformacija i teorija zavere koje kruže, u nadi da će ljudi možda verovati oficijalnom izvoru umesto nekim nasumičnim postovima objavljenim na društvenim mrežama ili u na nepouzdanim sajtovima. Veb stranica takođe uverava da će 5G uređaji morati da ispune potrebne zahteve vezane za izloženost radiofrekvencijama pre nego što se budu prodavali u Kanadi.

To znači da oni koji su zabrinuti zbog mogućeg obolevanja od raka prouzrokovano ovim radio talasima, mogu biti sigurni da su postavljeni zahtevi koji sprečavaju prodaju uređaja koji prelaze sigurnosnu granicu. Teorije zavere i dezinformacije će uvek postojati, ali nada ostaje da će ovakve veb stranice smanjiti njihovu pojavu.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(pcpress)