Home Android Aplikacije Kao odgovor na „Zoom” aplikaciju, Facebook donosi „ Messenger Rooms”

Kao odgovor na „Zoom” aplikaciju, Facebook donosi „ Messenger Rooms”

Messenger Rooms

Nećemo se ponavljati učestalo kako ova čitava situacija oko COVID-19 virusa nikome nije donijela ništa dobro. No gledajući to s naše tehnološke strane, COVID-19 donio nam je ono što bi slobodni smo reći „čekali godinama”. Naime mnoge aplikacije za komunikaciju, bilo individualnu ili grupnu poput WhatsApp, Viber, Zoom donose nadogradnje u obliku povećanog dopuštenog broja maksimalnih sudionika. Nakon što smo već pisali o povećanu broja od osam korisnika pri WhatsApp aplikaciji, sada imamo prilike spomenuti i potpuno novu značajku. Riječ je o još jednom rješenju iz okrilja dobro nam poznatog Facebooka.

WhatsApp i službeno donosi 8 sudionika pri audio-video pozivima

Riječ je o Messenger Rooms. Radi se o zasebnoj aplikaciji koja donosi ono što nam je već dobro poznato, audio-video pozive. Ali na malo drugačiji, odnosno slobodniji način. Naime Messenger Rooms dopušta kreiranje grupa za audio-video pozive s do 50 sudionika. Dakle 50 korisnika mogu pristupiti kako to vole reći iz Facebooka, jednom „Roomu”. Sada će neki od vas reći: „pa dobro nije to ništa posebno”, možda i nije ali je svakako značajno za spomenuti mogućnost sudionika od velikih 50, što do sada niti jedna konkurentska aplikacija nije omogućila. Druga značajka Messenger Roomsa je u tome što kreator „sobe (room)” ima potpunu kontrolu nad njome.

Apple za 2021. godinu sprema MacBook sa ARM procesorom

On odlučuje koliki će broj korisnika biti prisutan, tko može ući, tko ne. Ako se pitate kako pristupiti Messenger Rooms, odgovor je vrlo jednostavan. Naravno upisivanjem podataka za pristupanjem svojem Facebook, Messenger korisničkom računu. A ako u slučaju ste u ona 2% koja ne koriste nit Messenger nit Facebook i vi na vrlo jednostavan način možete pristupiti Facebook Messenger komunikaciji, klikom na link koji vam bude podijelio kreator „grupe” odnosno „razgovora” u Messenger Rooms, kako je vama draže za izgovoriti.

Messenger Rooms

Moramo navesti u koliko Messenger Rooms pristupite putem vaše Messenger aplikacije na pametnom telefonu, to vam daje mogućnost AR značajki s vašom Kamerom na pametnom telefonu te nekim od dodatnih značajki (o kojima ne možemo ništa više reći, jer iste nismo isprobali).

YouTube proslavio 15. rođendan

Messenger Rooms za sada je dostupan u nekoliko zemalja ali u narednim tjednima očekuje se njegovo širenje na globalnu razinu. Stoga ako imate virtualne sastanke a Messenger ne ispunjava vaše zahtjeve (jer ima ograničen broj sudionika te traži Facebook korisnički račun), okrenite se Messenger Rooms aplikaciji jer ne vjerujemo da ćete imati više od 50 ljudi na audio-video sastanku, zar ne?

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(GSMArena)