Home Apple iOS Korisnici su spremni platiti telefone sa preklopnim ekranima čak 600$ više nego...

Korisnici su spremni platiti telefone sa preklopnim ekranima čak 600$ više nego sadašnje premium modele

Američki CNBC objavio je podatak koji se pojavio u investicijskom savjetniku analitičarske kuće UBS, a koja navodi da bi Apple u naredne dvije godine mogao predstaviti svoje prve preklopne mobilne uređaje. Da cijeli koncept bude zanimljiviji, UBS je proveo i anketu među korisnicima Appleovih uređaja koja je pokazala da bi ova tehnologija iz njih mogla “izvući” dodatan novac.

Analitičari tako kažu da će Samsung, nakon što se Galaxy Fold pojavi na tržištu, vjerojatno preuzeti ulogu lidera na polju preklopnih mobitela, ali Apple neće dugo čekati. U kompaniji već rade na konceptima telefona i tableta s preklopnim ekranim i mogli bi ih službeno predstaviti već slijedeće godine, iako realnije izgleda mogućnost da prvi preklopnici iz Cupertina svjetlo dana ugledaju 2021. godine. Isto tako vjerojatnije je da će se prvo pojaviti preklopni iPad, a tek nakon njega i iPhone sa sličnom tehnologijom.

Smatra se da bi odgoda predstavljanja iPhonea omogućila Appleu daljnji razvoj i snižavanje cijene – koji će na kraju i biti presudni u širokom prihvatanju preklopnih mobitela od strane kupaca. Najvjerovatnije će, kažu, korisnici u Kini prvi prihvatiti preklopne ekrane jednako kako su u prošlosti počeli prihvatati velike ekrane na mobitelima, a koji su danas standard u svijetu.

Zanimljivo, anketa koju je UBS proveo među korisnicima Appleovih proizvoda kaže kako je njih oko trećine zainteresovano za preklopne modele – čak u tolikoj mjeri da bi za njih platili značajno više. Korisnici u prosjeku očekuju da bi preklopni mobitel mogao koštati 400-500 dolara više od običnog, a ako je riječ o Appleu tada su spremni platiti i do 600 dolara više kako bi kupili telefon s preklopnim ekranom.

(bug)