Home Android Aplikacije Krenula razmjena poruka između Facebook Messenger i Instagram korisnika

Krenula razmjena poruka između Facebook Messenger i Instagram korisnika

Facebook-ov plan za objedinjavanje aplikacija za razmenu poruka počinje da se dešava i na javi. Kompanija će početi sa testiranjem implementacije više funkcija Messengera u Instagram ćaskanje, uključujući mogućnost slanja poruka kroz dve aplikacije. Facebook je počeo da testira funkcije ranije ovog leta, ali sada namerava da ih predstavi svima koji koriste Instagram, i to kroz narednih nekoliko meseci.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Sa novim ažuriranjem, korisnici Instagrama će biti upitani, kako bi dobili novi način slanja poruka na Instagramu. Ako to učine, moći će da dođu do korisnika Facebook-a koji nemaju Instagram naloge. Korisnici Messengera će takođe moći da ćaskaju sa prijateljima koji koriste samo Instagram. Promena dolazi i uz neke druge nadogradnje Instagram poruka, koji već dugo zaostaje za Messengerom.

Apple A14 Bionic čipset je brži od Snapdragona 875 ali ne i od Exynos 1000 čipseta

Konačno, korisnici Instagrama moći će da prosleđuju porukedodaju reakcije ili postavljaju da ćaskanja automatski nestaju pomoću nove funkcije. Ažuriranje će takođe poboljšati Instagramove alate za prijavljivanje uznemiravanja i druga kršenja pravila pošto Messenger ima daleko sofisticiranije alate za izveštavanje. Ova promena mogla bi biti kontroverzna, s obzirom na to da za razliku od Facebook-a, gde se zahteva da ljudi koriste svoja prava imena, Instagram nema takvu politiku. Neki jednostavno ne žele da njihov stvarni identitet bude povezan sa Instagram nalogom.

Google smatra da selfi filteri narušavaju mentalno zdravlje

Dobra vest je da je sve ovo i dalje neobavezno, bar za sada. Iako Facebook čini ovu funkciju dostupnom samo korisnicima Instagrama i Messengera, ne primorava ih da pređu na “novo iskustvo”.

(pcpress)