Home Android Telefoni LG G9 neće biti premium telefon

LG G9 neće biti premium telefon

Prema poznatim informacijama LG bi krajem ovog mjeseca trebao predstaviti novi telefon iz serije G. Novi model stiže pod nazivom G9 i njim će LG pokriti svoju ponudu telefona iz srednjeg razreda. Prošlogodišnji G8 tako je postao zadnji flagship iz serije „G“, a ubuduće će flagship telefoni ovog proizvođača stizati isključivo unutar serije „V“.

LG G9 će imati slabiji čip – Snapdragon 765G koji je kako znamo Qualcommov čip za telefone iz srednjeg razreda. Telefon će biti opremljen nešto većim ekranom u odnosu na G8. Prema izvoru dijagonala će mu biti između 6,7“ i 6,9“. Podsjetimo, dijagonala ekrana na G8 iznosi 6,1“.

Izvor navodi i kako će telefon imati OLED ekran 1080p rezolucije. Time će se LG najvjerovatnije pokušati iskupiti ljubiteljima serije „G“. Kao dio iskupljenja čini se i zadržavanje 3,5-milimetarskog konektora kako bi kupcima omogućio spajanje starijih, analognih slušalica s telefonom.

Spominje se još i Quad DAC te baterija od 4.000 mAh. Kao i većina drugih telefona G9 s prednje strane imat će jednu, a sa zadnje strane četiri kamere. Cijena bi mu trebala biti oko 660 evra.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(bug)