Home Ostalo LG predstavio UX 9.0 korisnički interfejs

LG predstavio UX 9.0 korisnički interfejs

LG je konkurencija primorala da predstavi LG UX 9.0, svoj osvježeni Android interfejs, koji mnogo podsjeća na onaj koji koristi njihov najveći konkurent.

LG-ev mobilni odjel je u posljednje vrijeme uspavan, naročito u poređenju s konkurencijom, koja mjesečno lansira nove telefone u raznim cjenovnim razredima. Taj njihov san nije toliko čvrst da bi ih spriječio u predstavljanju zasluženo osvježenog korisničkog interfejsa.

Novi LG UX 9.0 izgleda ljepše i dotjeranije od prethodnika, a po mnogim karakteristikama inspiraciju pronalazi u Samsungovom One UI.

U promo videu ispod, vidjećete kako su mnogi interaktivni elementi interfejsa spušteni niže, kako bi bili lakši za pristupiti na velikim ekranima. To je nešto što je Samsung ove godine dosta dobro odradio. Dosta je sličnosti i u vizuelnom pogledu. Velika sličnost novog LG-eva i Samsungova interfejsa uočljiva je u Centru za obaviještenja ali i fabričkim aplikacijama poput Telefona i Sata.

Kad će LG UX 9.0 krenuti ka korisničkim uređajima te koji će ga sve uređaji dobiti za sada nema informacija, a nas zanima da li vam se sviđa novi dizajn LG UX?

(smartphonehr)