Home Telefoni LG predstavio V30S ThinQ i V30S+ ThinkQ telefone

LG predstavio V30S ThinQ i V30S+ ThinkQ telefone

Dan pre zvaničnog početka MWC 2018 sajma, kompanija LG je predstavila poboljšanu verziju svog najboljeg telefona iz 2017. godine. LG V30S ThinQ je telefon koji donosi LG-jev pristup veštačkoj inteligenciji (AI) na mobilnim uređajima i tome kako AI može dobar telefon da načini još boljim.

Primarno korišćenje AI algoritama telefona jeste da prepoznaje različite scene i objekte. Kada se kreiraju fotografije, AI CAM funkcija preuzima kontrolu nad podešavanjima kao što je saturacija, oštrina i kontrast, a podešava ih optimalno i bazirano na onome što vidi. Trenutno, LG V30S prepoznaje osam scena: Portrait, Animal, City, Flower, Sunrise, Sunset, Food i Landscape.

QLens je još jedna AI funkcija, ugrađena u Camera aplikaciju telefona. Dizajnirana je da omogući pretragu odeđenih proizvoda na Amazonu, kreiranjem fotografije tog proizvoda uz pomoć LG V30S. Na isti način se mogu obavljati i pretrage na Pinterestu.

Kada je pomenuta kamera u pitanju, LG donosi i novi Bright Mode sa V30S ThinQ telefonom. Mod se automatski pokreće u uslovima slabijeg osvetljenja i spaja četiri piksela u jedan radi kreiranja svetlije fotografije. Mana ovoga je što je kreirana fotografija niže rezolucije.

Kada je hardver u pitanju, LG V30S je identičan prošlogodišnjem LG V30 telefonu, sem očiglednog dodatka “S” u nazivu te oznate ThinQ koja objašnjava da telefon koristi AI. Telefon zadržava 6-inčni OLED displej, sistem sa dve kamere na poleđini, 3300mAh bateriju i Snapdragon 835 procesor. Jedino poboljšanje je implementacija 6GB RAM-a umesto 4GB, kao i povećanje skladišnog prostora sa 64GB na 128GB ili 256GB u zavisnosti od modela (LG V30S+).

LG V30S stiže u Moroccan Blue i Platinum Gray varijantama, a na tržištu će se naći u roku od dve nedelje nakon MWC 2018 sajma.

(benchmark)