Home Apple iOS macOS nadogradnja donosi napredni menadžment zdravlja baterije

macOS nadogradnja donosi napredni menadžment zdravlja baterije

Apple je u aprilu, preko macOS Catalina 10.15.5 developer preview verzije, predstavio funkciju pod nazivom “battery health management”. Namena funkcije je da poboljša i produži radni vek baterije na MacBook uređajima, a sada je opcija dostupna svima u stabilnoj verziji macOS Catalina 10.15.5 ažuriranja.

Klikni da osvojiš Balkan Android majicu

Battery health management funkcioniše na način da pretpostavlja da korisniku nije potrebna MacBook baterija koja je puna do vrha. Funkcija će pratiti korisnikov obrazac upotrebe laptopa i na osnovu njega će puniti bateriju (na primer, ukoliko tokom radnog dana tipično držite MacBook na punjaču, funkcija će smanjiti maksimalno punjenje baterije). Battery health management funkcija će biti automatski upaljena, nakon što se instalira ažuriranje.

Da li ste znali da Balkan Android odnedavno ponovo ima Android aplikaciju? Preuzmite je sa ovog linka i nastavite nas kao i do sada redovno pratiti.

Catalina 10.15.5 dodaje i neke druge funkcije, kao i ispravke bagova. Tu je nova opcija kontrolisanja automatskih Group FaceTime poziva. Kompletnu listu izmena u macOS Catalina 10.15.5 ažuriranju možete videti ovde.

(benchmark)