Home Ostalo Windows PC Microsoft prikazao novi Start meni u video snimku

Microsoft prikazao novi Start meni u video snimku

Ranije tokom nedelje, Microsoft je objavio da Windows 10 ima preko milijardu mesečno aktivnih korisnika. Kompanija je sada objavila video kojim proslavlja ovo dostignuće, sa tizerom novih izmena korisničkog interfejsa koje stižu u Start meni.

Video nas vodi kroz različite verzije operativnog sistema, od Windows 1.0 do Windows 10, nakon čega su vidljive nove ikonice za aplikacije koje zamenjuju stare u Start meniju. Potom je prikazan novi izgled Start menija, sa tablicama koji ima objedinjenu boju pozadine u tamnim i svetlim modovima. Pored Start menija, video nam daje kratak uvid i u novi objedinjeni File Explorer, ažurirane kontekst menije i drugo.

S obzirom na to da je Windows 10 verzija 2004 gotovo spremna za objavu i da će jesenja nadogradnja biti manjeg obima, moguće je da nove izmene dizajna u Windowsu 10 neće biti dostupne mejnstrim korisnicima pre 2021. godine. Očekuje se da ćemo promene videti prvo u okviru Insider Programa, tokom ove godine.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(benchmark)