Home Telefoni Motorola predstavila novi Razr telefon sa savitljivim ekranom

Motorola predstavila novi Razr telefon sa savitljivim ekranom

Motorola je juče i zvanično predstavila ne tako dugo očekivani telefon s preklopnim ekranom – Motorola Razr. Kao što je iz glasina bilo poznato, radi se o uređaju manjih dimenzija, koji kad se rasklopi daje ekran dijagonale 6,2 inča, a po vanjskom dizajnu podsjeća na stari Motorolin Razr V3 iz 2004. godine.

Uređaj je pokretan Qualcommovim Snapdragon 710 procesorom, ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Po izboru procesora je vidljivo da Motorola ovdje ne cilja na klijentelu koja će na mobitelu vrtjiti PUBG, već na one kojima su prioritet kompaktne dimenzije i koji u kombinaciji s time dobijaju najmoderniju ekransku tehnologiju.

Baterija ima kapacitet 2510 mAh, a operativni sistem je, pomalo čudno za ovo doba godine, Android 9. Osnovna kamera sadrži senzor od 16, selfie od 5 megapiksela.

Kad je uređaj sklopljen, na vanjskoj strani je moguće koristiti i manji 2,7-inčni ekran koji može poslužiti i kao tražilo za kameru, dakle možete snimati bez potrebe za rasklapanjem kućišta. Naravno, na njemu ćete vidjeti i obaviještenja, indikatore itd.

Zanimljivo je da uređaj nema mjesto za fizičku SIM karticu, već koristi isključivo eSIM sistem kojeg još uvijek veliki dio operatera ne podržava.

Motorola Razr će u početku biti dostupna ekskluzivno kod američkog operatera Verizon i to po cijeni od 1.499 dolara.

(mobhr)