Home Igre Najbolje Android igre za 2016. godinu koje nisu besplatne

Najbolje Android igre za 2016. godinu koje nisu besplatne

7029
0
SHARE

Reigns

Ako ste nekada željeli biti kralj da jedan dan, ova igra će vam se svidjeti. Gejmplej je jednostavan – vi upravljate kraljevstvom interaktujući sa drugim savjetnicima građanima, vješticama i ostalim likovima iz vašeg kraljevstva. Svaka odluka koju donesete utiče na četiri resursa koji su pod vašom kontrolom: religijom, stanovnicima, armijom i blagom vašeg kraljevstva. Balansiranje ovih resursa je ključ uspjeha, jer čim neki od mjerača dostigne maksimum ili nulu, vaša vladavina je gotova. No, igra ne staje tu, već nasljeđujete sebe i pokušavate biti bolji kralj nego onaj prije.

Igra košta 2,99 američkih dolara, a kupiti je možete na linku ispod.

google-play-button

Brothers: A Tale of Two Sons

Ova igra priča emocionalnu priču dva brata koji, oporavljaljući se od tragičnog gubitka majke kreću na putkako bi spasili svog bolesnog oca. Njihova misija je da donesu ocu vode sa Drveta života, jer je to jedino što ga može spasiti.

Igrač kontroliše oba brata sa dva džojstika na ekranu, te mora paziti na veličinu, vještine i potrebe obojice. Svi likovi u igri interaktuju fikcionalnim jezikom bez titlova, tako da je priča jedino sa čim je igrač upoznat. Gejmplej je poprilično linearan, tako da su šanse da se izgubite ili zaglavite na nekom zadatku jako male.

Igra košta 4,99 američkih dolara, a možete je kupiti na linku ispod.

google-play-button

Exploding Kittens

Exploding Kittens je igra Matthewa Inmana, čovjeka koji stoji iza popularne stranice za stripove The Oatmeal. Mobilna verzija ove igre dijeli isti stil na kojem je Inman izgradio svoje online carstvo.

Ako do sada nikad niste igrali igru, upitanju je verzija Ruskog ruleta sa kartama. Postoje tri vrste karata – karte za napad, difuzne, te Exploding Kittens karte. Cilj igre jeste da izbjegnete kartu eksplodirajućih mačića (eng. Exploding Kittens). Ukoliko je ipak izvučete, imate 10 sekundi da odigrate difuznu kartu koja poništava efekat i dozvoljava vam da vratite kartu na bilo koje mjesto u špil.

Exploding Kittens igru možete igrati sa do 5 prijatelja u lokalnom meču, ili možete igrati sa drugim igračima online. Košta 1,99 američkih dolara (sa mogućnošću kupovina unutar aplikacije), a možete je kupiti na linku ispod.

google-play-button

LEGO Jurassic World

Kao i ostale igre, i ova je bazirana na istoimenom filmu i podjednako je zabavna kao i ostale. Verzije igara za konzolu su i dalje najbolje u smislu grafike, kontrola i gejmpleja uopšteno, no verzija ni verzija za Android nije “za baciti” i sadrži mnogo dinosaura za sakupiti, likova za otklučati i još mnogo toga. Kontrole mogu biti malo čudne, no igra podržava bežični kontroler što uveliko poboljšava iskustvo igranja.

Cijena igre je 4,99 američkih dolara, a možete je nabaviti na linku ispod.

google-play-button

MechCom 2 – 3D RTS

Bazirana na Warzone 2100 igri, MechCom 2 stavlja vas u čizme vojnog komandera jedne od tri korporacije koje se bore za kontrolu resursa na planeti Tiberius. Cilj igre je naravno totalna dominacija, koju je moguće postići jedino strateškim upravljanjem raspoloživih resursa i eliminacijom neprijatelja i konkurencije.

Igra košta 0,99 američkih dolara, a kupiti je možete na linku ispod.

google-play-button

(androidcentral)