Home Aplikacije Najbolje antivirusne aplikacije za 2016. godinu

Najbolje antivirusne aplikacije za 2016. godinu

171
1
SHARE

Potrebnost antivirusa je pitanje koje se često postavlja i o kojem smo nekoliko puta pisali. Ukratko, antivirus je nepotreban ukoliko znate šta radite i pazite šta instalirate. No, ako se ipak odlučite da koristite antivirusnu aplikaciju, donosimo vam listu najboljih za ovu godinu.

1. CM Security: najbolja zaštita od malvera

androidpit-cm-security-antivirus-app-w628

CM Security (Clean Master) je aplikacija koja je osvojila mnogo nagrada i koja pruža najbolju zaštitu od malvera na Androidu.

google-play-button

2. 360 Security – Antivirus: najbolja zaštita u pravom vremenu

androidpit-360-antivirus-w782

360 (prije poznata pod imenom Qihoo) je popularna antivirusna aplikacija koja pruža sve što je potrebno za zaštitu vašeg Android ljubimca. Svaka aplikacija koju skinete sa Play Store prodavnice mora proći kroz skenere ove aplikacije prije nego završi na vašem uređaju. Osim toga, u aplikaciju je ugrađen i čistač nepotrebnih fajlova.

google-play-button

3. Kaspersky Internet Security: najbolja zaštita od phishinga

androidpit-kaspersky-w782

PC verzija ovog antivirusa često se naziva najboljom antivirusnom aplikacijom. Besplatna mobilna verzija pruža sve standardne funkcije za zaštitu, kao i opcije za zaštitu od krađe, a ako kupite premium verziju tu je i opcija za zaštitu od phishinga, tj. krađe vaših podataka poput lozinki isl.

google-play-button

4. Malwarebytes Anti-Malware: najbolji menadžer privatnosti

androidpit-malwarebytes-w628

Malwarebytes je izgradio reputaciju kao jedna od aplikacija za zaštitu PC-ja koja zauzima najmanje prostora. Android verzija nije ništa drugačija – u paketu dobijete zaštitu od malvera i menadžer privatnosti, te integraciju sa Android Device Managerom kao sistem za zaštitu od krađe.

google-play-button

5. AVL: najbolji korisnički interfejs

androidpit-avl-for-android-w628

AVL antivirus, iako ne uključuje napredne opcije poput sistema za zaštitu od krađe i slično, i dalje efikasno radi svoj posao ne utječući puno na performanse i životni vijek baterije uređaja.

google-play-button

6. AVG Antivirus Security: najbolje opcije za zaštitu od krađe

androidpit-avg-antivirus-security-w782

AVG antivirus je besplatna aplikacija koja osim što štiti vaš uređaj u stvarnom vremenu, također pruža neke napredne opcije poput zatvaranja aplikacija koje utječu na performanse uređaja, te napredne opcije za zaštitu od krađe poput daljinskog zaključavanja uređaja, brisanje podataka ili lociranje istog pomoću GPS-a.

google-play-button

7. Norton Security Antivirus: najbolja premium verzija

androidpit-norton-mobile-security-w782

Norton Security Antivirus je besplatna aplikacija koja pronalazi i uklanja malver. No, ako kupite punu verziju, dobiti ćete mnogo korisnih opcija poput daljinskog zaključavanja uređaja te opcije “Sneak Peak” koja, kada prijavite da je uređaj ukraden, koristi prednju kameru kako bi slikala osobu koja koristi vaš uređaj.

google-play-button

8. avast! Antivirus & Security: najviše opcija

avast_mobile_security_app_sperre-w628

Sa ovom aplikacijom moguće je automatski skenirati uređaj i memorijsku karticu u potrazi za prijetnjama, kao i aplikacije koje instalirate na uređaj. Tu su i opcije za daljinsko zaključavanje i brisanje podataka sa uređaja u slučaju da je ukraden, notifikacija pri mijenjanju SIM kartice, GPS praćenje uređaja i druge.

google-play-button

(androidpit)

  • cybertechsrb

    a de vam je bitdefender ,AVG je djubre zesce i malwarebytes