Home Android Aplikacije Najbolje Android aplikacije za uređivanje fotografija

Najbolje Android aplikacije za uređivanje fotografija

aplikacije za uređivanje fotografija

Jeste li se ikada našli u situaciji da tražite profesionalnu aplikaciju za uređivanje fotografija, no zbog mnogih nekvalitetnih aplikacija koje nude premalo opcija ili lošu kvalitetu niste mogli pronaći aplikaciju koja vam odgovara? Rješenje tog problema nalazi se upravo u ovom članku, u kojem vam donosimo najbolje aplikacije za uređivanje fotografija na Androidu.

Adobe aplikacije

Bilo da ste profesionalni Instagramer, fotograf koji želi učiniti svoje selfije što ljepšim ili jednostavno neko ko želi više opcija za uređivanje slika, Adobe Photoshop Express je prava opcija koja sadrži mnoge opcije – od onih najjednostavnijih poput uređivanja ekspozicije, kontrasta i sjena, do naprednijih opcija poput pravljenja vlastitih filtera kombinujući gore navedene opcije. Ukoliko vam, ipak ne treba veliki set opcija koje donosi Photoshop Express, Photoshop Fix aplikacija će vam biti sasvim dovoljna. Još jedna Adobe aplikacija koja obavlja posao jeste Aviary aplikacija koja vam omogućava brzo dodavanje efekata na fotografije, te pravljenje meme-ova.

Photoshop Express:

Photoshop Fix:

Aviary:

AirBrush

airbrush

AirBrush je aplikacija koja donosi opcije koje se inače ne nalaze u besplatnoj aplikaciji, a prijeko su potrebne. Ova aplikacija vam dozvoljava da posvijetlite ili uklonite mrlje sa vaših fotografija, uredite (ili čak i potamnite) vašu kožu, te uređujete oblik vašeg lica. Još jedna sjajna opcija je uređivanje fotografija uživo, prije pravljenja same fotografije. Ova opcija omogućava pravljenje sjajnih slika iz prvog pokušaja bez potrebe za fotografisanje stotinu selfija i biranja najboljeg.

google-play-button

BlendMix

blendmix

Kao što i samo ime aplikacije nagovještava, BlendMix aplikacija dozvoljava vam da miješate i uklapate jednu fotografiju u drugu. Mnoge opcije i mogućnosti kombinovanja fotografija su dostupne, poput uređivanja svjetline, bolja, te naravno opcije za dijeljenje novonastalih fotografija na društvenim mrežama.

google-play-buttonGoogle Photos

Naravno, kako izostaviti Google Photos aplikaciju sa ove liste? Osim odličnih Cloud mogućnosti koje su itekako poželjne ukoliko volite praviti mnogo fotografija, ova aplikacija dolazi i sa sjajnim opcijama za uređivanje fotografija putem filtera i drugih opcija. Osim toga, aplikacija također sortira fotografije na osnovu njihovog sadržaja, datuma kada su napravljene i slično, te je jako jednostavno naći fotografiju koja vam je potrebna.

Instagram

instagram

Naravno, svi smo prije čuli za Instagram. Ova društvena mreža koristi se za razmjenu slika sa porodicom i prijateljima, a sama aplikacija u sebi sadrži mnoge sjajne opcije, te filtere čiji intenzitet možete podešavati i koje možete kombinovati sa drugim opcijama poput uređivanja kontrasta, topline boje i sličnih.

google-play-buttonPicsArt Photo Studio

Jedan od najjednostavnijih i najpopularnijih alata za kreiranje i uređivanje slika, PicsArt Photo Studio donosi sve opcije koje su vam potrebne. Jednostavan je za korištenje, te je samimi tim prilagođen svim kategorijama korisnika, a dolazi i sa nekim naprednijim opcijama koje će učiniti sve vaše fotografije što boljim.

PicMonkey

picmonkey

PicMonkey je već dugo vremena jako popularna web stranica za uređivanje fotografija, a sada je tu i u vidu aplikacije za mobilne uređaje. Osim standardnih opcija poput filtera, uređivanja kontrasta, ekspozicije i slično, PicMonkey također ima nekoliko opcija koje ju izdvajaju od ostalih. Jedna od tih opcija jesu i stikeri koji se ažuriraju svakog godišnjeg doba/praznika, tako da vam ova opcija nikada neće dosaditi. Ovi stikeri ne samo da su dobri za fotografije, već ih možete koristiti i za pravljenje letaka, kartica i slično.

Aplikacija je sama po sebi besplatna za preuzimanje, no postoji i plaćena “Premium” verzija koja otključava pristup još više opcija, filtera i stikera.

google-play-buttonPixlr

pixlr

Pixlr je još jedna sjajna aplikacija za pravljenje i uređivanje fotografija koja dolazi sa sjajnim i jedinstvenim opcijama poput fokusiranja na samo jednu boju (Color Splash), te opcija duple ekspozicije što omogućava spajanje dvije fotografije u jednu. Tu su naravno opcije poput dodavanja teksta, uređivanje topline boja, dodavanje okvira i mnoge druge.

google-play-buttonSnapseed

snapseed

Ako su vam dosadile standardne aplikacije za uređivanje fotografija, Snapseed će vam se bez sumnje svidjeti. Naime, ova aplikacija će učiniti da vaš pametni telefon postane jako snažan alat za uređivanje fotografija – potpuno besplatno!

Snapseed pruža mnogo opcija poput otvaranja RAW fajlova, uređivanja HDR-a, te naravno tu su i mnogi filteri. No, opcija koja je posebno zanimljiva jeste opcija uklanjanja mrlja koja vam omogućava da uklonite neželjene objekte sa vaših fotografija.

google-play-buttonVignette

Iako nije u pitanju obična aplikacija za uređivanje fotografija, Vignette svejedno ima par trikova u rukavu. Jedan od njih je činjenica da je ova aplikacija ujedno i aplikacija kamere u kojoj možete koristiti opcije digitalnog zumiranja, timelapse i tajmera za okidanje fotografija. Međutim, kao što ime nagovještava, fokus ove aplikacije je na pravljenje fotografija koje izgledaju kao da su napravljene starim fotoaparatom ili polaroidom.

Uređivanje fotografija, sa druge strane, je ograničeno na efekte s obzirom da aplikacija ne dolazi sa opcijama odsijecanja dijela slike ili rotiranja iste.