Home Igre Najbolje besplatne Android igre za 2016. godinu

Najbolje besplatne Android igre za 2016. godinu

6985
0
SHARE

Sky Force Reloaded

Radnja u igri se događa kao nastavak radnje iz igre Sky Force 2014, kada kćer Generala Mantisa odlučuje nastaviti borbu svog palog oca. Većina scena iz igre uključuju upravo nju kako se bori u svom velikom ratnom avionu krčeći svoj put laserima i uništavajući tenkove, helikoptere i sve ostalo što joj se nađe na putu. Kupljenjem medalja moguće je otključati nove misije, a ukoliko skupite sve četiri medalje možete otključati novi nivo težine.

Igra je naravno besplatna za preuzimanje, uz dodatak kupovina unutar aplikacije.

google-play-button

Pocket Mortys

Ako ste ljubitelj Pokemona i serije “Adult Swim”, onda će vam se ova igra svidjeti. Naime, radnja se događa u samoj seriji u kojoj je glavni lik Rick uvučen u najnovije ludilo zvano treniranje Mortiya. On se sa drugim likovima u igri bori oko 100 različitih tipova Mortyja – od onih “ovozemaljskih poput Brkatog Mortyja ili Starog Mortyja do onih apsurdnih poput Sirene Mortyja, Zlog zeca Mortyja i drugih.

google-play-button

Slither.io

Igrica “Zmija” je postala ikona mobilnog gejminga još od devedesetih godina sa Nokiom, no slither.io daje potpuno novu dimenziju toj igri. Ova igra zadržala je svoj koncept i cilj – počinjete kao mala zmija koja raste jedući hranu oko sebe, no dodatkom multiplayer opcije postala je mnogo zabavnija. Igra je naravno jednako zarazna kao što je uvijek bila, a u to se možete uvjeriti i sami preuziumajući istu sa linka ispod.

google-play-button

Ancestor

U ovoj igri vi igrate heroja koji mora preći opasne predjele izbjegavajući neprijatelje i zamke – sve to uz pomoć misteriozne kugle koja ispaljuje lasere. Rješavanjem brzih puzli i eliminiranjem neprijatelja čistite sebi put, a zavisno od vašeg napretka igra se prilagođava i mijenja svoju težinu.

google-play-button

Clash Royale

Od ekipe koja je napravila Clash of Clans igru dolazi još jedna sjajna i zarazna igra po imenu Clash Royale. Igra je sličnog koncepta kao i Clash of Clans tako da se tu nema šta puno objašnjavati. Ostaje još samo da je preuzmete sa linka ispod i uživate u satima zabavne igre.

google-play-button

Galactic Nemesis

Ovo je jedna od onih igara koje bude nostalgiju za igrama poput Galaga ili Galaxian igara, a riječ je o svemirskoj pucačini koju odlikuje retro izgled uklopljen u igru koja ima sve moguće opcije kao i moderne video igre ovog tipa.

Prvi svijet je besplatan, no da bi otključali tri ostala morate platiti 1.99 američkih dolara. Osim toga, time otključavate i 10 novih svemirskih brodova, preko 50 novih izazove, ali i uklanjate reklame iz igre.

google-play-button

UltraFlow 2

UltraFlow 2 je prefektna minimalistička igra puzli u kojoj nemate bodova niti tajmera – sve se vrti oko spretnosti igrača. Cilj igre je da ubacite igru u gol, no možete pokušati samo onoliko puta koliko je to zapisano na loptici. Jedan pokušaj više, i sve pada u vodu!

Igra uključuje 180 besplatnih nivoa, kao i 180 nivoa koje možete otključati kupovinom unutar aplikacije. Igra je mnogo zarazna, a preuzeti je možete sa linka ispod.

google-play-button

Fading Light

U ovoj igri kontrolirate svijetleći kvadrat koji morate provesti kroz labirint sakupljajući svijeteće kristale i brinući se da se vaš kvadrat ne ugasi. Kontrole su slične Flappy Bird igri – morate kliknuti sa desne ili lijeve strane kvadrata kako bi ga pokretali. Naravno, svijetleći kristali se nalaze u mraku, a zidove labirinta možete vidjeti samo uz pomoć svjetla vašeg kvadrata.

Kreatori se trude da stalno ažuriraju igru novim mogućnostima koje ju čine još zabavnijom. Također, postoji opcija da uključite ili isključite reklame (bez dodatne naknade), kao i da odaberete koji vid reklama želite da se prikazuje u igri.

google-play-button

Alto’s Adventure

Alto’s Adventure je igra koja je, kao iOS igra 2015-te godine osvojila mnoge nagrade i priznanja. Ove godine portovana je na Android platformu, omogućavajući i nama da napokon uvidimo zašto je ta igra osvojila toliko nagrada.

Glavni lik je Alto, farmer Lama koji se na svom snowboardu utrkuje niz planinu kako bi uhvatio bjegunce. Kontrole igre su jednostavne, kao i gejmplej – igrajući prikupljate novčiće koje kasnije možete potrošiti na razna unapređenja. Naravno, unapređenja možete otključati i kupovinama unutar aplikacije.

google-play-button

AirConsole

air-console-in-game-photo

Sjećate li se dana kada ste se zabavljali sa prijateljima igrajući zabavne multiplayer igre na konzoli povezanoj na jedan TV, čekajući svoj red? AirConsole je aplikacija koja rješava taj problem tako što vaš mobilni uređaj pretvara u kontroler koji možete koristiti za igranje mnogih igara sa do 15 prijatelja u bilo kojem prozoru internet pretraživača na vašem računaru. No, od nedavno je tu i podrška za Android TV, što ovu aplikaciju čini još posebnijom

Sve što trebate uraditi jeste posjetiti airconsole.com na vašem računaru, skinuti aplikaciju na vaš Androiud uređaj sa linka ispod i pratiti uputstva za povezivanje vašeg telefona i računara.

google-play-button

Također, tu je i aplikacija za Android TV koju možete skinuti sa linka ispod.

google-play-button

(androidcentral)