Home Igre Najbolje igre za razbibrigu

Najbolje igre za razbibrigu

Složit ćete se sa nama kada kažemo da nema baš svako vremena da po cijeli dan igra igrice na mobilnom telefonu. No, zato je tu tip igrica koje su tu za povremeno igranje – tipa Angry Birds ili Candy Crush Saga, ili igara koje su tu čisto da “ubiju dosadu”. Danas vam donosimo 12 takvih, a na vama je da nam javite sviđaju li vam se i da li bi još nešto dodali na spisak.

Super Mario Run

Super Mario je jedan od najpoznatijih likova u gejming industriji, a sada je došao i na Android platformu sa Super Mario Run igrom. Onima koji su ranije igrali Super Mario igre, većina kontrola je poprilično poznata – s tim da u ovoj igri ne dobijete punu kontrolu nad Mariom, već se on sam kreće lijevo a na vama je da kontrolišete skokove.

Prvi nivo igre je besplatan, a da bi igrali ostale morate kupiti punu verziju igre koja košta 9.99 američkih dolara.

The Battle of Polytopia

Ukoliko ste ljubitelj strateških igara poput Civilization 5 a nemate vremena da igrate satima, ovo je prava igra za vas. Princip igre je sličan, a čitava igra je upakovana u poly grafiku. Naravno, besplatna je za preuzimanje, sa mogućnošću kupovina unutar aplikacije.

Reigns

Ukoliko do sada niste igrali Reigns, obavezno je isprobajte. Princip je sljedeći: u igri igrate kralja koji svoje kraljevstvo kontroliše odgovarajući na pitanja savjetnicima, građanima i pričajućim životinjama sa “da” ili “ne”. Cilj? Živjeti što je duže moguće. A kada umrete, dobijate ulogu svog nasljednika, i tako u krug.

Ova igra košta 2.99 američkih dolara, a možete je preuzeti sa linka ispod.

Fast like a Fox

Igra u retro stilu u kojoj tražite ukradene novčiće, dijamante i drugo drago kamenje koja je, kako programer navodi, “laka za igrati, teška za ovladati”. Zajedno sa zanimljivim pejzažima, privlačnom melodijom, te jedinstvenim kontrolama, ova igra natjerati će vas da joj se vraćate i igrate sve dok ne sakupite sve što lisica može sakupiti. Besplatna je za preuzimanje, ali naravno postoji mogućnost kupovine unutar aplikacija.

Smash Hit

Za Smash Hit ste vjerovatno već čuli, no za one koji nisu, to je igra u kojoj razbijate virtuelno staklo. No, umjesto kazne i sličnih posljedica, dobijete poene. Besplatna verzija donosi 50 zanimljivih nivoa, svaki sa sopstvenom muzikom, a moguća je kupovina još nivoa unutar same igre. Osim toga, ukoliko posjedujete uređaj za virtuelnu realnost, isprobajte Smash Hit VR – verziju igre prilagođenu za uređaje za virtuelnu realnost.

Blek

Ukoliko se s vremena na vrijeme nađete u situaciji da crtate i vučete linije bez nekog specifičnog cilja, ova igra će vam se svidjeti. Naime, riječ je o igri u kojoj na početku linijom spajate tačkice i tako stvarate svoje remek djelo, da bi sa svakim novim nivoom situacija postajala sve zamršenija i izazovnija. Također, ukoliko posjedujete uređaj sa olovkicom poput Galaxy Note fableta, ovu igru definitivno morate isprobati.

Igra košta 2.99 američkih dolara, a dostupna je za preuzimanje sa linka ispod.

Piano Tiles 2

Nakon orginalne Piano Tiles igre, dolazi i njen nasljednik – Piano Tiles 2. Princip igre je isti tako da se nema ništa posebno za objašnjavati. Naravno, igra je besplatna, ali sadrži mogućnost kupovina unutar aplikacije.

Candy Crush Saga

Candy Crush franšiza je jedna od najpoznatijih franžisa kada su u pitanju puzle na mobilnim telefonima. Samim tim, ukoliko ste igrali, poznat vam je princip na koji funkcioniše. Ova nova verzija igre donosi neke nove slatkiše, ali i nove zabavne nivoe. Besplatna je, sa mogućnošću kupovine unutar aplikacije.

Fruit Ninja Free

Kao i prethodne dvije igre, i ova je poprilično poznata. Za one koji nisu igrali, ako i ima takvih, sve što radite u ovoj igri jeste režete voće. Što više voća izrežete u određenom vremenskom periodu, više poena zaradite. Također, sakupljajući poene imate mogućnost napredovanja i kupovina novih oštrica. Kao što i u samom imenu piše, igra je besplatna, te ima mogućnost kupovina unutar aplikacije.

Angry Birds 2

Kao i Candy Crush franšiza, i Angry Bird igre su jedne od najpoznatijih igara koje su postigle ogroman uspjeh koji razvojni programeri nisu mogli ni zamisliti kada su napravili prvu Angry Birds igru prije 7 godina. Što je počelo kao jednostavna igra za mobilne telefone, dostiglo je velike visine i došlo čak i do filma.

I ova igra je kao i većinu igara na ovom spisku besplatna, sa mogućnošću kupovina unutar aplikacije.

Dumb Ways to Die 2

Dumb Ways to Die 2 je nasljednik popularne igre Dumb Ways to Die bazirene na simpatičnoj animiranoj australijskoj reklami za sigurnost vozova koja je prije par godina postala popularna. Naime, cilj igre je ne umrijeti. To bi zapravo bilo jako jednostavno da lik kojeg igrate nije toliko glup.

New Words With Friends

Ova igra je bazirana na Scrabble-u i ima isti cilj kao i Scrabble – sastaviti što dužu riječ. Igra ima ugrađenu ljestvicu korisnika koja se ažurira u stvarnom vremenu, kao i chat opciju koja vam omogućava razgovaranje sa prijateljima. Također, igra je dostupna na raznim platformama, pa je možete igrati i sa drugih uređaja kao naprimjer laptopa ili računara.

(androidcentral)