Home Igre Najbolje zarazne igre za Android (2018)

Najbolje zarazne igre za Android (2018)

Šta čini zarazne igrice tako zaraznim? Da li je u pitanju priča, grafika, ili se ljudima sviđa princip igre? Generalno, najčešće je u pitanju princip igre, odnosno mogućnost igranja dok čekate autobus na stanici ili u bilo kojoj drugoj situaciji kada nemate previše vremena za igranje. Kako god, nećemo ulaziti previše u razloge, te vam danas donosimo 15 najboljih zaraznih (i ujedno i besplatnih) igara za Android, a na vama je da uživate u njima.

Alto’s Odyssey

Alto’s Odyssey je zaista sjajna i zanimljiva igre u kojoj korisnici idu niz ogromno brdo na skijama i sakupljaju poene, izbjegavaju zamke i prepreke, i generalno pokušavaju preživjeti što duže u igri. Grafika ove igre je također odlična, a igra je besplatna sa mogućnošću kupovine unutar aplikacije.

Asphalt 9: Legends

Nakon Asphalt 8 igre, stiže i nasljednik u vidu Asphalt 9: Legends igre. Mehanika i način igranja igre su ostali isti, međutim ima nekoliko sitnih nadogradnji. Naravno, kao i prethodnici, igra je masivna i dolazi sa mnogo automobila koji se mogu otključati, mnogo nivoa za igru, ali i mnogo izazova – bilo za korisnike koji vole igrati sami ili sa prijateljima u vidu online multiplayera. Igra je naravno besplatna, a postoji mogućnost kupovine nadogradnji unutar nje.

Crossy Road

Crossy Road je jako zanimljiva igra u kojoj ste kokoš koja pokušava preći ulice bez da je udari neki automobil. Igra i kontrole su jako jednostavni, grafika također, te je igra prilagođena za sve uzraste. Čak postoji mogućnost igranja na Android TV platformi. Igra je besplatna za preuzimanje, a dolazi sa mogućnošću kupovine unutar aplikacije.

Duet

Ova igra je vjerovatno jedna od najzaraznijih igara koje ste ikad igrali. U pitanju je igra puzli u kojoj igrate kao dvije loptice sa bojom, a cilj je rotirati pomjerati kuglice tako da one nikada ne dotaknu padajuće platforme. Postoji besplatna verzija aplikacije koja donosi samo jedan mod igre, dok ćete za ostale modove igre morati izdvojiti 2.99 američkih dolara.

Faraway 3: Arctic Escape

Još jedna avanturistička igra puzli u kojoj putujete preko 18 nivoa sa različitim okruženjima, a na svakom se nalazi hram sa puzlama koje treba riješiti. Ovo je treći nastavak igre kojoj se ne pridaje dovoljno pažnje, te vam svakako preporučujemo da isprobate i prethodna dva dijela. Prvih devet nivoa igre su besplatni, a za ostale nivoe potrebno je izdvojiti 2.99 američkih dolara.

Geometry Dash (4 igre)

Pod ovim imenom ne dolazi samo jedna igra, već četiri – i sve su izvrsne. Glavna igra košta 1.99 američkih dolara, a postoje još tri varijacije igre – svaka sa različitim nivoima, temama i elementima. Princip igre je isti u sve četiri igre.

Hackbrick Studios

Iako Hackbrick Studios nije igra već razvojni programer, teško je izdvojiti samo jednu igru iz njihovog asortimana. U pitanju je ekipa koja stoji iza popularnih igara poput Fruit Ninja, Subways Surfers i Dan the Man, te mnogi. Njihove igre su uglavnom freemium, što znači da su besplatne ali dolaze sa mogućnošću kupovine unutar aplikacije. Klikom na link ispod otvorit će vam se njihova stranica na Google Play prodavnici, a na vama je da izaberete igru koja vam se najviše dopada.

Pocket City

Ukoliko ste igrali igru Sim City, ova igra će vam se sigurno dopasti jer funkcioniše na isti princip. Ukoliko ipak niste, u pitanju je simulacija u kojoj gradite i održavate vlastiti grad. Dostupna je besplatna verzija aplikacije, a za korisnike koji žele što bolje iskustvo dostupna je i plaćena verzija koja košta 4.99$.

PUBG Mobile

Ova igra, pored Fortnite, je jedna od najpopularnijih pucačina na PC-ju, a to isto postaje i na mobilnim uređajima. Obje navedene igre imaju sličnu mehaniku, a cilj u igri je ostati posljednji igrač na bojnom polju. Igra je dostupna za preuzimanje na Google Play prodavnici, a besplatna je sa mogućnošću kupovine unutar aplikacije.

SEGA Forever

SEGA je uradila odličan posao sa rekreacijom starih igara koje smo svi igrali kao manji – Sonic the Hedhehog, VectorMan, Gunstar Heros, ali i drugih. Svaka igra ima svoju besplatnu i premium verziju koja košta 1.99 američkih dolara. Sve u svemu, zaista su sjajne igre za ljude koji se žele vratiti u jednu određenu eru prošlosti.

Sky Force Reloaded

Ova igra je najnoviji nastavak u Sky Force franžisi (koju vam također savjetujemo da isprobate), a u pitanju su pucačine u kojima letite svojim avionom i uništavate neprijatelje, spašavate ljude i slično. Sve u svemu, igra je odlična sa jako dobrom grafikom, jednostavna je za igranje, i besplatna je (sa mogućnošću kupovine unutar aplikacije.

Supercell igre

Iako opet nije u pitanju igra već razvojni programer, Supercell ima listu sjajnih igara iz koje je teško izdvojiti one najbolje. Ukoliko ne znate ko su oni, u pitanju je tim koji stoji iza popularnih igara poput Boom Beach, Clash of Clans, te Clash Royale. U pitanju su relativno jednostavne igre, izuzetno zarazne, te primjerene svim uzrastima. Naravno, besplatne su, sa mogućnošću kupovine unutar aplikacije.

(androidauthority)