Home Apple iOS Najveći ovogodišnji iPhone će biti veličine iPhone 8 Plus ali će imati...

Najveći ovogodišnji iPhone će biti veličine iPhone 8 Plus ali će imati 6.5″ ekran

Prema najnovijim informacijama 2018 iPhone X Plus će imati dimenzije koje su slične kao kod iPhone 8 Plus modela. Već neko vreme kruže informacije da će Apple u septembru predstaviti tri nova iPhone modela, među kojima će biti i iPhone X sa većim dimenzijama. Sada, izgleda da će telefon biti sličan po veličini sa prošlogodišnjim iPhone 8 Plus modelom.

Iako informacije sugerišu da će ovogodišnji iPhone X Plus imati 6.5-inčni displej (naspram iPhone 8 Plus modela koji ima mnogo manji ekran od 5.5 inča), sugeriše se da će novi telefon implementirati veliki displej bez drastičnog povećanja ukupne veličine. Ovo će biti postignuto primenom dizajna bez okvira oko ekrana na iPhone X Plus, iako se očekuje povratak kontroverznog izreza u vrhu ekrana.

Pored ovoga, novi model će imati i bateriju kapaciteta 3300mAh, što če biti najveći kapacitet za iPhone do sada. Takođe, nadograđena glavna kamera na poleđini će moći da snima u uslovima slabog osvetljenja. Ove dve izmene će, doduše, uticati na to da 2018 iPhone X Plus bude za 0,2 milimetra deblji.

(benchmark)