Home Ostalo Internet Nakon YouTube i Netflixa, kvalitet video streaminga snižavaju Facebook i Instagram

Nakon YouTube i Netflixa, kvalitet video streaminga snižavaju Facebook i Instagram

Nakon što su nedavno NetflixYouTube objavili da smanjuju kvalitet video streaminga u Evropi, kako bi se evropskim mrežama omogućilo da se izbore sa preopterećenjem internet saobraćaja tokom COVID-19 pandemije, a sada im se pridružuje i Facebook.

Facebook, kao i Instagram koji je u vlasništvu Facebooka, će privremeno smanjiti rezoluciju videa u Evropi. Ovo bi partnerima dve društvene mreže trebalo da omogući da lakše upravljaju protokom i da omoguće ljudima da ostanu u kontaktu.

Odluka svakako ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na ukupnu veličinu korisničke baze koju imaju Facebook i Instagram (Samo je Facebook tokom leta 2019. godine objavio da ima 288 miliona korisnika na dnevnom nivou u Evropi) to bi moglo dovesti do preopterećenja ukoliko ti korisnici budu aktivniji na mreži nego obično. Brojni korisnici počinju da upotrebljavaju video razgovore u svakodnevnoj komunikaciji, kako bi ostali u kontaktu sa ljudima koje bi uobičajeno videli uživo.

Iako je ovakva odluka neugodna za fanove društvenih mreža, značajna je za one koji rade od kuće i potrebne su im internet usluge.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(becnhamark)