Home Apple iOS Naredna generacija Apple Watch uređaja će ponuditi funkcionalnu EKG opciju i u...

Naredna generacija Apple Watch uređaja će ponuditi funkcionalnu EKG opciju i u ostatku svijeta

Apple Watch Series 5 pametni satovi bi mogli stići sa poboljšanjim dizajnom kućišta za keramički model i ECG/EKG (elektrokardiogram) podrškom u više regija. Ovo je bazirano na najnovijim detaljima iz izveštaja za investitore, a do kojih je došao analitičar Ming-Chi Kuo.

Doktor objasnio EKG funkciju novog Apple Watch sata

ECG-EKG funkcija je trenutno dostupna samo za korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama. Razlog ovoga nije to što funkcija ne može da radi u drugim zemljama, već to što Apple mora da se suočava sa različitim regulativama za zdravlje u različitim zemljama, kako bi implementirao ovakvu funkciju u svoju potrošačku elektroniku.

Problem sa donošenjem pomenute funkcije na pametni sat je u tome što uređaj time postaje “medicinski uređaj”, što je potpuno drugačija kategorija, koju regulišu drugačiji zakoni i pravila.

Pored ovoga, Kuo pominje da će Apple Watch Series 5 imati novi dizajn keramičkog kućišta. Nije tačno poznato šta ovo znači, ali je poznato da su premijum keramičke verzije ranijih Apple Watch modela imale neke probleme, tako da redizajn ima smisla.

(benchmark)