Home Apple iOS Nova iOS 13 beta sugeriše prebacivanje podataka s jednog iPhonea na drugi...

Nova iOS 13 beta sugeriše prebacivanje podataka s jednog iPhonea na drugi putem kabla

Najnoviji iOS 13 beta 3 kojeg je Apple počeo puštati developerima, dakle onaj koji još nije u dostupan u javnoj beti, sugeriše novi način prebacivanja svih podataka s jednog iPhonea na drugi.

Do sada ste podatke sa starog iPhonea u novi mogli prebaciti putem iTunesa i iClouda, a sada bi se stvari mogle pojednostaviti. Naime, kopajući po novoj beti 3, ekipa s 9to5Mac portala otkrila je dio koda, ali i ikonicu koja sugeriše prebacivanje putem kabla. Istini za volju, ne radi se o revolucionarnom izumu, jer mnogi Androidi to odavno imaju, ali zanimljivo je da je sada i Apple pribjegao ovom rješenju.

Međutim, nije potpuno jasno kako će ova stvar funkcionisati, s obzirom da da Lightning -> Lightning veza trenutno ne postoji. Upravo zbog ovoga, postoji izvjesna mogućnost da će Apple na sljedećem iPhoneu, koji stiže za oko dva mjeseca, uvesti neku vezu sličnu ovoj, a možda čak i preko USB-C konektora.

Ako je suditi po najnovijim iPadima koji su stigli s USB-C konektorom, postoji izvjesna mogućnost da ga i nova generacija iPhonea dobije. Ikonica prikazuje jedan noviji i jedan stariji model iPhonea, što takođe implicira mogućnost direktnog kabelskog prebacivanja podataka sa starog na novi, vjerojatno preko Lightning -> USB-C veze.

(mobhr)