Home Android Aplikacije Nova Opera uvodi noćni mod na sve web stranice

Nova Opera uvodi noćni mod na sve web stranice

Tehnološke kompanije i proizvođači uređaja dugo se već trude da smanje plavu svetlost koju emituju ekrani – svetlost koja remeti prirodne cirkadijanske ritmove tela i negativno utiče na san. U tom cilju, brauzer Opera je upravo uveo inovirani noćni režim rada koja obećava još bolje iskustvo surfovanja tokom noći.

Verzija 55 Opera veb pregledača za Android dolazi sa noćnim režimom koji ne samo da zatamni opcije pregledača, već ima mogućnost i da bele veb stranice pretvori u tamne čak i ako nisu predviđene da rade na taj način.

Ova opcija unosi promene u CSS sajta kako bi bele pozadine postale crne, umesto da samo smanjuje svetlinu, slično kao u alatima na kojima Chrome radi, piše Gizmodo.

Pored toga, korisnici će moći da odaberu svoj raspored, zakažu pokretanje i završetak tamnog režima, podešavaju automatske tajmere i zatamnjuju tastaturu ekrana.

Kako kaže u kompaniji Opera, ovom verzijom pregledača osigurali su “da nećete uznemiravati one oko vas koji pokušavaju da spavaju. Takođe, i vi ćete se osećati opuštenije kada dođe vreme da odložite svoj uređaj i odete na spavanje”.

(b92)