Home Apple iOS Nove glasine o nasljedniku iPhone SE telefona

Nove glasine o nasljedniku iPhone SE telefona

Otkako se Apple fokusirao samo na “velike” telefone, dijagonala 5.8, 6.1, te 6.5 inča, gotovo neprestano s raznih strana dolaze zahtjevi za obnovom linije manjih uređaja. Obično se zagovara povratak iPhone SE linije, bilo u obliku starog iPhonea 5/5S ili u nekom od sličnih kućišta. Osnovni zahtjev ljubitelja manjih ekrana jest da se takav uređaj može lako koristiti jednom rukom, da stane i u najmanji džep, te da ima nešto noviji hardver i, naravno, nižu cijenu od (pre)skupih flagshipa.

Već u nekoliko se navrata špekulisalo o tome da će iPhone SE 2 ili kako ga već želite zvati, biti predstavljen 2020. godine. Japanski Nikkei ponovno je ovih dana rasplamsao ova nagađanja donijevši nešto novih informacija o navodnim planovima Applea.

Prema njima, u proljeće sljedeće godine trebao bi biti predstavljen nasljednih “jeftinog” iPhonea SE, koji je u vrijeme lansiranja imao početnu cijenu od, danas za iPhone smiješno niskih, 399 dolara. Cijena i naziv novog modela još nisu određeni, kažu izvori, ali je određen njegov cilj – popraviti prodajne rezultate Applea, pogotovo u Kini.

Za novi model Apple će se vjerojatno odlučiti iskoristiti kućište iPhone 8. U njega će ugraditi hardver ovogodišnjih iPhone 11, s najnovijim procesorima, dok će ušteda biti ostvarena prilikom izrade ekrana. Umjesto OLED ekrana koji bi se protezao od ivice do ivice, jeftiniji bi iPhone trebao dobiti klasični 4,7-inčni LCD ekran. Njega bi trebao proizvoditi Japan Display, kompanija koju će Apple i na ovaj način pokušati izvući iz financijskih problema.

Ispune li se ova predviđanja, vjerojatno je i kako će “novi iPhone SE” imati Touch ID skener otiska prsta umjesto skupljeg Face ID sistema prepoznavanja lica.

Iz Applea, pogađate, o ovome nema nikakvih zvaničnih informacija. Podsjetimo još jednom ovom prilikom, predstavljanje novih iPhonea moći ćete uživo pratiti sljedećeg utorka, 10. septembra u 19 sati.

(bug)