Home Apple iOS Novi Apple MacBook Pro laptopi stižu sa Intel procesorima devete generacije

Novi Apple MacBook Pro laptopi stižu sa Intel procesorima devete generacije

Apple je osvežio svoje 15-inčne i 13-inčne MacBook Pro modele sa nekim ključnim poboljšanjima. Problemi sa tastaturom, koje su imali mnogi korisnici i koje je Apple uočio, sada su ispravljeni. Pored ovoga, laptopovi su dobili i nove procesore.

Novi 15-inčni MacBook Pro sada ima Intel procesore devete generacije, od kojih osnovni model kreće od šestojezgarnog i7 procesora @2.6GHz (turbo boost do 4.5GHz). Naredni model je osmojezgarni i9 procesor @2.3GHz, što je po prvi put dostupno na MacBookovima. Postoji čak i prilagođena opcija sa osmojezgarnim i9 procesorom koji ima 2.4GHz osnovni takt i turbo boost do 5.0GHz.

Apple-ovi 13-inčni MacBook Pro modeli, sa Touch Barom, takođe su dobili nove procesore. Osnovni model sada ima osmu generaciju četvorojezgarnog 2.4GHz i5 procesora, dok najjači modeli stižu sa četvorojezgarnim i7 rešenjima. Sve ostale specifikacije ostaju iste.

Apple se nedavno prebacio na “butterfly” mehanizam za MacBook tastature. Međutim, veliki broj korisnika je imao problema sa tastaturom. Apple ističe da je ugradio nove materijale kao deo mehanizma koji bi trebalo da spreči pojavu problema.

(benchmark)