Home Apple iOS Novi iPhone bi mogao biti 100 dolara skuplji od dosadašnjih modela

Novi iPhone bi mogao biti 100 dolara skuplji od dosadašnjih modela

Godinama unazad, pogotovo u ovo doba godine, stižu mnoga nagađanja u vezi sa budućim iPhone telefonima, koja su se u većini slučajeva pokazala netačnim.

Ipak, količina nagađanja je u ovom slučaju toliko velika, da bi ove informacije na kraju mogle da se pokažu kao tačne. Raniji navodi kažu da će Apple i ove godine predstaviti dva nova telefona, ali da će ovoga puta biti više inovativan, makar kada je u pitanju veličina ekrana. Veruje se da će Apple predstaviti telefon dijagonale 4.7” i fablet sa ekranom od 5.7”, ali i da će cena porasti za 100 dolara. Ovo se odnosi na cenu uz ugovor, što je način na koji korisnici u Americi najčešće kupuju telefon. Sada je početna cena za iPhone 199 dolara, a veruje se da će najmanja biti 299 dolara.

Međutim, ovde ostaje mnogo neodgovorenih pitanja: da li će budući iPhone imati početni kapacitet od 32GB i, na neki način, opravdati veću cenu, a možda će se veća cena odnositi samo na fablet, za koji još uvek nema dovoljno dokaza da će se uopšte i pojaviti. Ono u čemu se analitičari slažu jeste da povećanje cene neće previše negativno uticati na kupce Apple telefona. Ukoliko cena zaista bude bila veća, to znači da će i modelima sa većim skladištem biti dodatno povećana cena.

Preuzeto sa benchmark.rs