Home Apple iOS Novi iPhone stiže tek u Oktobru

Novi iPhone stiže tek u Oktobru

1141
0
SHARE

Tokom prethodnih meseci bilo je dosta izveštaja o tome da Apple ima velikih problema sa proizvodnjom svog narednog premijum iPhone modela. Iako se očekuje da će iPhone 7s biti dostupan u planiranom periodu, izveštaji su stvarali sliku da bismo novi iPhone 8 mogli videti tek 2018. godine. Međutim, izgleda da se proizvodnja stabilizovala u poslednjem trenutku i da ćemo sve nove iPhone modele videti do kraja godine.

Prema izvorima, sa kojima je razgovarao Economic News Daily, na usporavanje proizvodnje je uticao novi dizajn ploče, koju će imati novi iPhone 7S i iPhone 8/X/Anniversary Edition. Proizvodnja ovih ploča je bila na izuzetno niskom nivou, ali su se stvari značajno poboljšale u poslednjih nekoliko nedelja.

Izveštaj sugeriše da ćemo sva tri nova iPhone modela na tržištu videti od oktobra ove godine. Ovo je i dalje kasnije nego što se očekivalo, s obzirom na to da Apple planira da nove telefone predstavi početkom septembra. Apple ništa od pomenutog nije potvrdio, a svi podaci dolaze iz lanca snabdevanja, tako da iznete informacije treba uzeti s rezervom.

(benchmark)