Home Apple iOS Novi renderi potvrđuju izgled ovogodišnjih iPhone uređaja

Novi renderi potvrđuju izgled ovogodišnjih iPhone uređaja

Bliži se septembar, mjesec kada Apple tradicionalno predstavlja nove iPhone. Nekada se znalo da će naredna generacija jedne godine biti samo inkrementalna nadogradnja u “S” model, a da će godinu nakon toga uslijediti lansiranje mobitela s novom oznakom i sasvim novoga dizajna. Međutim, tome u posljednje vrijeme nije tako, pa je Apple od iPhonea 6 do iPhone 8 zadržao gotovo identičan vanjski izgled. Slično sada, čini se, ponavlja i s “X” generacijom.

Ostvare li se predviđanja svih relevantnih analitičara i leakera, nakon modela iPhone X i iPhone XS, ove godine bi se trebali pojaviti modeli iPhone XI (ili 11), koji će izvana ponovno izgledati gotovo jednako kao prethodnici. Imat će tek “ružnu grbu” odnosno udvostručeno izbočenje s vanjske strane unutar kojeg će se smjestiti ne dvije, nego tri kamere, odnosno dvije umjesto jedne kod iPhone XR modela.

To potvrđuje i Slashleaks, koji donosi 3D rendere sva tri ove godine očekivana modela – nasljednika iPhonea XS, XS Max i XR. Nazvali su ih iPhone XI, iPhone XI Max i iPhone XIR. Na renderima se ne vidi, ali manja promjena bi mogla zahvatiti zadnje staklo, koje bi na novim modelima trebalo biti mutno i nešto grublje na dodir.

Detaljnim pregledavanjem rendera, osim izbočenja za dodatne kamere, vidljiva je i ranije najavljena promjena na boku uređaja. Prekidač za stavljanje uređaja u bešumni način rada imat će novi dizajn, kao na slici dole, i to će biti zadnja promjena na izgledu nove generacije iPhonea.

Kad je riječ o promjenama specifikacija, i dalje se očekuje brži procesor, nešto brža WiFi (6) veza, dok podrške za 5G neće biti.

(bug)