Home Apple iOS OnePlus 5T brži od Apple iPhone X u testu brzine otvaranja aplikacija

OnePlus 5T brži od Apple iPhone X u testu brzine otvaranja aplikacija

Proizvođač OnePlus je, ipak, bio u pravu – napravili su najbrži telefon na svetu, a to je OnePlus 5T (model OnePlus 5 se povlači i zvanično).

U nezvaničnom, kako se u videu i kaže, svakodnevnom testu brzine telefona OnePlus 5T je pobedio iPhone X, iako je u sintetičkim benchmark testovima bio slabiji (još jednom se dokazuje da benchmark testovi ne znače praktično ništa, ako sistem nije dobro optimizovan i bez preteških animacija). Sa Oxygen UI nadogradnjom, koja ističe najbolje Android osobine, bez teških animacija i sa dobrom optimizacijom OnePlus 5T je pobedio Apple iPhone X prilikom otvaranja svakodnevnih aplikacija i igara.

Ovo nije naučni, standardizovan test, ali pokazuje koliko su telefoni brzi u realnoj svakodnevnoj upotrebi, što je važnije od sintetičkih testova brzine. Ipak, ne zaboravite da se ovde radi i o novim uređajima, koji još uvek nemaju „breme“ zaostalih instaliranih aplikacija i velikog broja pozadinskih podataka, koje svakodnevne aplikacije i igre prave.

Takođe, ne smemo izgubiti iz vida činjenicu da je OnePlus 5T iz nekog čudnog razloga stigao sa Android Nougat sistemom, a ne Oreo-m, što bi moglo da znači da će nakon dolaska novog operativnog sistema OnePlus 5T biti još brži.

OnePlus 5T pobedio i u brzini otključavanja uređaja licem, ali i u nekim drugim scenarijima, koje ćete videti na samom kraju video snimka.

(mobit)