Home Ostalo OnePlus nudi korisnicima da učestvuju u razvoju novog OxygenOS korisničkog interfejsa

OnePlus nudi korisnicima da učestvuju u razvoju novog OxygenOS korisničkog interfejsa

Korisnici od proizvođača telefona stalno očekuju nove opcije, kako hardverske tako i softverske. Ali Android OS je toliko napredovao da se i proizvođači pitaju što još dodati u njega, a da bude svrsishodno.

Na ovo je pitanje OnePlus čini se pronašao odgovor – direktno pitaj korisnike što žele. I jesu, na zvaničnom blogu su objavili ponudu svima zainteresovanim da im predlože nove ideje koje će zatim zaživjeti kao dio novog OxygenOS-a. Ali kao i uvijek ima i jedna mala začkoljica u njihovoj ponudi.

Nije dovoljno samo se registrovati na njihov forum i tamo ispisati hrpu ideju da bi iste bile razmotrene. Ne. OnePlus očekuje da se korisnici dodatno potrude te da na pojednostavljen način postanu dio njihovog razvojnog tima. Prije slanja vlastite ideje potrebno je odgovoriti na četiri pitanja – ko su korisnici, šta je predložena opcija, koja je njena korisnička vrijednost i ako već postoji slična opcija, po čemu je predložena bolja.

Zatim je potrebno skicirati kako bi dotična opcija izgledala u OxygenOS-u, kako bi se do nje dolazilo, kakve bi mogućnosti imala. U prilogu možete vidjeti skice koje je objavio Gary C. jedan od članova razvojnog tima koji će i sam sudjelovati u ocjenjivanju i izboru najboljih prijedloga.

Pobjednik (a možda i više njih) znaće se sredinom marta. Pobjednik ili pobjednici ovog takmičenja za nagradu će dobiti OnePlusov VIP tretman – najnoviji OnePlus 7 telefon te plaćene troškove za dolazak na službeni događaj predstavljanja kako bi uživo vidjeli otkrivanje svoje pobjedničke ideje. Više o ovoj temi možete proučiti na zvaničnom forumu kompanije OnePlus.

(bug)