Home Android Telefoni OnePlus predstavio Concept One telefon sa nevidljivom kamerom

OnePlus predstavio Concept One telefon sa nevidljivom kamerom

OnePlus je zvanično prikazao svoj Concept One. Projekat je nešto ranije nagovešten, a sugerisalo se da je u pitanju proizvod koji deli zajednički brend sa McLarenom i ima kameru koja nestaje. Glavna karakteristika koncepta jeste upravo kamera koja postaje nevidljiva iza stakla.

Sam hardver telefona je sličan OnePlus 7T Pro modelu, a ovo uključuje i raspored tastera, kamera i pop-up selfi senzora. Concept One dizajn koristi prepoznatljivi Papaya Orange boju kompanije McLaren.

Pojavila se fotografija puna OnePlus 8 telefona

Kamera, koja nestaje iza stakla koje služi kao zaštita, je glavna odlika koncepta. Mehanizam je kreiran zahvaljujući elektrohromskom staklu, koje može da postane neprozirno kada se na njega primeni struja. Kamera senzori na poleđini su skriveni dok se kamera ne aktivira – prebacivanje između neprozirnog i providnog stanja traje samo 0,7 sekundi.

Elektrohromsko staklo funkcioniše i kao ND filter za kamere. Tokom fotografisanja, ovi filteri blokiraju svetlo koje bi bilo prejako i onemogućilo bi kameri da snima, tako da filter niveliše senke i odsjaj kako bi se snimilo više detalja.

Ne očekuje se da će “nevidljiva kamera” kompanije OnePlus biti dostupna u premijum telefonima u neko skorije vreme, ali se svakako radi o zanimljivom rešenju za kamere na telefonima.

(benchmark)