Home Android Telefoni Osvanuo prvi render Huawei P40 Pro telefona

Osvanuo prvi render Huawei P40 Pro telefona

Naredni Huawei premium telefon će definitivno biti P40 Pro. On je danas osvanuo na prvom renderu, koji otkriva grbu kamere, a što se hardvera tiče, najzanimljivije zvuči grafenska 5500 mAh baterija koja se napuni za samo 45 minuta.

Kako to obično biva ovako daleko od službenog predstavljanja nekog novog top modela, informacije koje počinju kolati treba primiti s dozom rezerve, ali svakako golicaju maštu.

Huaweo P40 Pro i ostatak P40 serije, Huawei će navodno predstaviti i ranije nego što se očekuje. Hoće li imati pristup Google servisima ili će završiti kao Mate 30 Pro za sada možemo samo pogađati.

Ovaj render kojeg objavljuje Gizchina, najavljuje waterfall ekran ali ovdje s klasičnim dugmadima kontrole zvuka, koje Mate 30 Pro nema.

Grba kamere na leđima ne strši pretjerano ali svojom dužinom najavljuje više kamera. Priča se o 64MP Sony IMX686 1/1.7 senzoru s OIS-om. Kažu da će imati i 20MP ultra-wide, 12MP telefoto kameru s periskopskim modulom, makro kameru i Time of Flight (ToF) senzor.

6.5″ 2K ekran će navodno imati dvostruku punch hole selfie kameru i 120Hz osvježenje. To bi trebalo garantovati još fluidnije korisničko iskustvo.

Sugurno je kako će ga pokretati Kirin 990 s vjerovatno 12 GB RAM-a i većim količinom skladišne memorije, a najuzbudljivije zvuče informacije o bateriji.

Huawei će navodno implementirati grafensku 5500 mAh bateriju umjesto dosadašnjih litij-ionskih. 50W punjačem puniće se za samo 45 minuta.

(smartphonehr)