Home Apple iOS Ovaj video blokira sve iOS uređaje

Ovaj video blokira sve iOS uređaje

185
0
SHARE

Koristite li iPhone ili iPad, u narednim danima pripazite kada otvarate video snimke koji vam stižu – neki od njih mogli bi onesposobiti vaš uređaj.

Riječ je o neslanoj šali koja se počela širiti kineskom aplikacijom za razmjenu video snimaka Miaopai, a koja iskorištava još nepoznati propust unutar iOS-a. Otvaranjem kratkog .mp4 video snimka , naizgled se ništa ne događa, korisnik može pogledati sve tri sekunde videa, no onda započinju problemi. Iz nekog razloga iPhone ili iPad na kojem je ovaj video prikazan u razdoblju od minute nakon otvaranja videa značajno usporavaju te na kraju toliko uspore da su neupotrebljivi. Korisniku potom ne preostaje ništa drugo nego resetovati uređaj kombinacijom hardverskih tastera (hard reset).

Nakon resetovanja uređaj se ponaša normalno, pa se čini da otvaranje spomenutog videa nema trajne posljedice. Više od cijelom problemu pojasnio je YouTuber EverythingApplePro u priloženom videu. Napomenimo da isti bug pogađa sve iPhone iPad uređaje na kojima se nalazi bilo koji iOS, od verzije 5 pa do najnovijih verzija. Jedina je razlika u tome što stariji uređaji puno brže otkažu poslušnost.

Od Applea tek očekujemo pojašnjenje ovog propusta, kao i eventualnu zakrpu.

https://www.youtube.com/watch?v=B15nBZ7pjLs

(bug)