Home Apple iOS Ovo su novosti koje stižu sa Apple Watch OS 6

Ovo su novosti koje stižu sa Apple Watch OS 6

Na Apple WWDC događaju, održanom poletkom sedmice, predstavljene su softverske novotarije koje će dobiti šesta  verzija Watch OS-a. Pored novih lica sata, najveća novost je skoro pokretanje posebne prodavnice aplikacija za Apple Watch, što bi potencijalno moglo smanjiti potrebu za paralelnim korištenjem iPhonea. Aplikaciju će po uzoru na Google Play uređivati Apple urednici, pa će izbor vjerojatno biti kvalitetan.

Osvježenje je doživjela i Health aplikacija, odnosno njena nova opcija Activity Trends putem koje će korisnici sata moći pratiti 9 parametara i ta uspoređivati mjerenja s mjerenjima do 90 dana ili jednu godinu unazad. Takođe je unutar aplikacije dodana i opcija za praćenje menstrualnog ciklusa, odnosno Cycle tracker, koja bi vam uz praćenje ciklusa mogla pomoći preciznije odrediti kada ste u fazi ovulacije. Naravno, ova opcija radi najbolje ukoliko ste ženskog pola.

Bilješke će se na novoj verziji Watch OS-a snimati putem glasa, a napokon dolazi i kalkulator s opcijom za dijeljenje napojnica koja definitivno neće zaživjeti na ovim prostorima. Interesantna je i aplikacija za mjerenje glasnoće koja će vas upozoriti na bučno okruženje koje bi vam moglo eventualno oštetiti sluh. Apple je posebno istaknuo da sat neće snimati sve i svašta te cijelo vrijeme i da neće isto skladištiti na Apple Watch ili Apple nalog.

(mobhr)