Home Aplikacije Ovo su novosti na Google Pixel 2 launcheru

Ovo su novosti na Google Pixel 2 launcheru

Google Pixel linija telefona, poput Nexus linije pre nje, sadrži viziju koju Google ima za Android, a ovo se posebno očitava na početnom ekranu. Google Now Launcher je i dalje jedan od najpopularnijih launchera za Android, iako nije imao novo ažuriranje još od 2015. godine.

Pixel Launcher je je aktuelna verzija početnog ekrana koji Google implementira, a ovo nam upravo donosi Google Pixel 2 linija telefona.

Google je godinama držao polje za pretragu u vrhu ili u centru svog početnog ekrana, ali je sada na Pixel 2 i Pixel 2 XL telefonima pomeren u dno ekrana, gde je lakši za korišćenje. Google se potrudio da Search bar bude vidljiv, što bi trebalo da pojača njegovu upotrebu, a ostaje prisutan čak i kada se svajpuje između početnih ekrana.

Kako je Google Search bar promenio poziciju i stigao u dno uređaja, ova sekcija na početnog ekrana za Pixel launcher je postala pomalo pretrpana. Zbog ovoga se Google odlučio da implementira novi, kompletno transparentni vidžet u gornjem delu. Vidžet daje informacije iz Google Calendara i Google Assistanta.

Novi život je udahnut i u Live wallpapere u serijalu koji nosi naziv Living Universe. Za sada nije poznato da li će Living Universe biti Pixel ekskluziva ili će stići i u Google Wallpapers.

(benchmark)