Home Apple iOS Ovogodišnji iPhone ipak stiže sa Lightning priključkom

Ovogodišnji iPhone ipak stiže sa Lightning priključkom

Izgleda da neće biti mnogo iznenađenja sa ovogodišnjim iPhone-ima kompanije Apple. Prema najnovijem izveštaju sajta 9to5Mac, ponovo ćemo videti tri iPhone modela i opet će imati Lightning portove. Iako se svake godine pojavljuju glasine o tome da će se Apple prebaciti na USB Type-C, ove godine su one bile mnogo konkretnije posebno zbog toga što je Apple na svoje ovogodišnje iPad Pro tablete prebacio na USB Type-C port.

Novi “iPhone 11” modeli će koristiti i novi Taptic Engine koji predstavlja svojevrsnu zamenu za 3D Touch. Nema previše detalja, ali bi funkcija mogla biti dizajnirana da radi uz Haptic Touch koji stiže u iOS 13 verziji softvera.

Očekivano, postojaće tri kamere na poleđini dva ovogodišnja iPhone-a, a treći senzor će biti širokougaoni. Raniji renderi i procurele fotografije su pokazali četvrtasti modul u koji će biti smeštene kamere. Telefoni će imati i funkciju, pod nazivom Smart Frame, koja će obuhvatati i oblast oko fotografije, kako bi korisnik imao više prostora za obradu fotografija. Prednja kamera će dobiti podršku za 120 fps slo-mo mod za snimanje videa.

Jedna od stvari koje nisu pomenute u izveštaju jeste kakve kamere će imati naslednik iPhone XR modela. Apple će nove iPhone predstaviti početkom septembra.

(benchmark)