Home Android Aplikacije Ovu aplikaciju mjesečno koristi više od 100 miliona ljudi! A Vi?

Ovu aplikaciju mjesečno koristi više od 100 miliona ljudi! A Vi?

Pisali smo već o sjajnoj aplikaciji Shazam koja ima mogućnost da prepoznaje pjesme. Naime, potrebno je samo da povežete vaš telefon na Internet i pokrenete Shazam i on će vam prepoznati ko izvodi pjesmu koju slušate.

Shazam je britanska kompanija koja je objavila da njihovu aplikaciju koristi čak preko 100 miliona ljudi na mjesečnom niovou. Kako kažu iz kompanije to je ras od čak 34% u odnosu na prethodnu godinu.

Koliko je ova aplikacija popularna govori i ta činjenica da je preuzeta preko 500 miliona puta, a to je brojka sa kojom se mogu pohvaliti samo veliki servisi poput Facebooka, Whats App, Twittera ili YouTube.

Kako bismo vam ilustrovali koliko ova aplikacija može biti zanimljiva i korisna, prenosimo vam situaciju koju je doživio jedan od naših autora na ljetovanju u Grčkoj.

Zamislite slijedeću situaciju, sjedite u grčkom restoranu sa društvom, hrana je odlična, ali cijelo veče svira neki buzuki (grčka vrsta tambure) instrumental i nikako da promijene CD. Vi se odlučite našaliti sa vlasnikom restorana, izvadite svoj Android telefon, spojite ga na bežičnu mrežu restorana i pokrenete aplikaciju pod nazivom Shazam. U roku od nekoliko sekundi vaš telefon prepoznaje muziku koja svira iako je to neki teški raritet, te vi pitate vlasnika restorana da li je to Jorgos Zampetas. Čovjek je u šoku, ne može vjerovati da vi znate ko to svira jer eto ni 95% grka ne zna ko je taj Jorgos Zampetas. Naravno, slijedi tura za turom na račun vlasnika.

 

Ovo je definitivno jedna od aplikacija koji spadaju pod obavezne, a besplatnu verziju možete preuzeti sa Google Play prodavnice.

google play button