Home Apple iOS Ozbiljne iPhone nadogradnje stižu tek 2020. godine

Ozbiljne iPhone nadogradnje stižu tek 2020. godine

Pouzdani Apple analitičar Ming-Chi Kuo ponovo je aktivan, sa najnovijim analizama i predviđanjima kada je u pitanju Apple ekosistem, a ovoga puta tiče se iPhone linije za 2020. godinu. Prema njegovim analizama, iPhone modeli za narednu godinu će imati potpuno novi dizajn.

Kuo ističe tri ključna poboljšanja za iPhone 2020 liniju: Potpuno novi dizajn5G podrška i nadogradnja funkcija kamere.

Nisu objavljeni detalji o tome šta bi nadogradnja kamera mogla uključivati, a Kuo je ranije sugrisao da će kamere iPhone modela za narednu godinu imati ToF (time of flight) senzore na poleđini. Ovo bi trebalo da poboljša kvalitet fotografija, kao i da ponudi nove augmented reality funkcije. Takođe, Kuo je ranije istakao da će OLED iPhone-i za narednu godinu stići u veličinama od 5.4 i 6.7 inča, umesto sadašnjih 5.8 i 6.5 inča za iPhone XS i iPhone XS Max.

Podršku za 5G za narednu godinu, Kuo i drugi analitičari predviđaju već neko vreme. Pored ovoga, Kuo ističe da će ovogodišnja iPhone linija imati ultra-wideband tehnologiju, sa novim dizajnom antena. Veruje se da će novi UWB tagovi raditi uz Bluetooth-zasnovani iBeacons i nudiće inovativno korisničko iskustvo za unutrašnje mapiranje.