Home Telefoni Pojavila se kompletna lista telefona koje će Xiaomi predstaviti ove godine

Pojavila se kompletna lista telefona koje će Xiaomi predstaviti ove godine

Na Internetu se pojavio dokument koji sadrži listu pametnih telefona koje Xiaomi namjerava predstaviti tokom trećeg kvartala ove godine, a navodno potiče od dekriptiranog pisma koje je primio jedan Xiaomijev zaposlenik.

Nije moguće potvrditi radi li se o autentičnoj listi. Uglavnom na njoj se nalaze razni Xiaomi, Redmi i Poco uređaji koji se na tržištu očekuju kako je rečeno tokom trećeg kvartala ove godine.

Spominju se tako Redmi 9 i Redmi 9A modeli koji će naslijediti entry-level pametne telefone Redmi 8 i Redmi 8A. Redmi Note 9S+ bit će rebrandirani Redmi Note 9 Pro Max za tržišta izvan Indije.

Tu je i Poco X2 Pro koji će definitivno ličiti Redmi K30 Pro modelu. Mi 10T je preimenovana verzija Redmi K30 4G modela namijenjena evropskom tržištu, dok je Mi 10T Pro preimenovana varijanta Redmi K30 Pro Zoom Edition modela.

Mi 10S je budući flagship s velikim ekranom i Snapdragon 865 ili budućim Snapdragon 865 Plus čipom. Verzija ovog telefona s podrškom za 5G mreže na tržište će stići kao Mi 10S+ 5G te će se osim po 5G podršci od osnovnog Mi 10S modela razlikovati i po nekim drugim za sada nepoznatim karakteristikama.

Spominje se i Mi 7 2020 (Xiaomi je preskočio broj 7 te je direktno prešao s Mi 6 na Mi 8 model). Spominjani Mi 10 Lite (ili Mi CC10 kao nasljednik Mi CC9 modela) već se pojavio na evropskom tržištu.

Tu su i Mi Mix 4 te Mi Mix 4S kao pravi nasljednici Mi Mix 3 modela (u međuvremenu predstavljeni Mi Mix Alpha bio je konceptni uređaj). Na kraju tu je Mi Zero koji bi trebao biti još jedan novi konceptni uređaj ili začetnik neke nove serije uređaja.

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(bug)