Home Apple iOS Pojavile se informacije o prvom MacBook laptopu zasnovanom na ARM procesorima

Pojavile se informacije o prvom MacBook laptopu zasnovanom na ARM procesorima

Macbook Air 2020

Apple planira da se sa Intel procesora prebaci na “Apple Silicon”, koji je prilagođeni ARM procesor kreiran da bude kompatibilan sa kompanijinim softverom i proizvodima.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Prvi, od ovih Apple Silicon Mac laptopova, se očekuje tokom 2020. godine, a glasine sugerišu da će to biti 12-inčni MacBook. Uređaj će, prema navodima, biti težak ispod jednog kilograma, a koristiće Apple A14X procesor, što će korisnicima omogućiti 15-20 sati radnog veka baterije.

iPhone 12 će prema kupcima skoro sigurno krenuti tek u oktobru

Ove informacije stižu od strane Apple Lab-a, koji tvrdi i da će laptop koštati 799 dolara, koristiće USB-C port za punjenje i konekciju, imaće 8GB i 16GB RAM-a, kao i 256GB i 512GB skladišnog prostora. Tu je i 720p kamera za “FaceTime HD” podršku.

Apple počeo proizvodnju iPhone 11 u Indiji

Implementiranje sopstvenog procesora u manji MacBook dizajn će Apple-u omogućiti da se lakše takmiči sa Intelovim procesorima, omogućavajući kompaniji da prebacivanje na Apple Silicon učini fluidnijim. Očekuje se i da će Apple Silicon uređaji biti jeftiniji od današnjih 13-inčnih MacBook Pro i MacBook Air modela sa Intel procesorima.

(benchmark)