Home Android Telefoni Pojavili se prvi zvanični renderi Huawei P40 Pro telefona

Pojavili se prvi zvanični renderi Huawei P40 Pro telefona

Iako je do lansiranja novog Huawei P40 Pro telefona ostalo otprilike dva mjeseca, internetom su počeli kružiti njegovi renderi za koje se vjeruje da su zvanični.

Prema ovome što na slici možemo vidjeti, P40 Pro će na poleđini imati pravougaoni modul s četiri kamere. Glasine kažu da će jedna od njih sadržavati novi senzor od 52 megapiksela još većih fizičkih dimenzija od aktuelnog, a to znači da će ovaj model još bolje „vidjeti“ u mraku, iako i ovaj sada daje odlične rezultate. Pored toga, nadograđena bi trebala biti i ultra-širokougaona kamera

Prava poslastica, ukoliko su glasine istinite, je telefoto kamera s 10X optičkim povećanjem zahvaljujući periskopu, a postoji mogućnost da će imati i 100X hibridni zoom. Četvrta kamera će po svoj prilici biti ToF senzor.

Ovi press renderi prikazuju uglavnom zadnju stranu uređaja, a prednju ne vidimo najbolje, ali ako je vjerovati dosadašnjim glasinama, P40 Pro bi mogao ima sve četiri ivice ekrana zakrivljene, a na njemu bi se trebala naći i dvostruka prednja kamera u punch-hole rupici, kao na Samsungu Galaxy S10+.

Od ostalih detalja poznato je da će uređaj u startu doći s Kirin 990 procesorom s ugrađenim 5G modemom. Ono što je još uvijek neizvjesno su Google servisi koji očigledno još uvijek čekaju potpisivanje američko-kineskog trgovačkog sporazuma.

(mobhr)