Home Telefoni Pojavili se zvanični renderi Huawei Mate 20 telefona

Pojavili se zvanični renderi Huawei Mate 20 telefona

Zadnjih mjeseci se dosta pisalo o telefonima iz uskoro nove Huaweijeve serije Mate 20. Do sada se saznalo gotovo sve i jedino što se čeka je da Huawei dosadašnje glasine potvrdi ili opovrgne tokom službenog predstavljanja, u utorak 16. Oktobra 2018. godine.

Iako je do predstavljanja ostalo tek desetak dana, nove informacije ne prestaju dolaziti, odnosno curiti u medije. Ovog puta procurili su službeni renderi koji u potpunosti otkrivaju kako će Mate 20 u konačnici izgledati. Za info je zaslužan je Roland Quandt, poznati i ono bitnije – vrlo pouzdani leaker.

Ranije glasine o tri zadnje kamere raspoređene u kvadrat su potvrđene. Kamere su zapravo postavljene u slovo „L“ dok formu kvadrata daje blic koji je postavljen desno od prve kamere, odnosno iznad desne donje kamere.

Iznad kamera nalazi se naziv „Leica“ kako bi se jasno dalo do znanja ko je imao svoje prste u njihovom osmišljavanju. Odmah ispod kamera postavljen je skener otiska prsta. Prednja strana uređaja je gotovo u potpunosti prekrivena ekranom, tek je s donje strane ostavljen malo deblja ivica kako bi odgovarao gorenjem.

Kao što ste znali notch je neizbježan i na ovom modelu. Sreća u nesreći je da je malen, takozvanog waterdrop dizajna.  Dijagonala ekrana je 6,5 inča, a tip ekrana je IPS LCD. Snažniji model Mate 20 Pro imaće nešto manji, 6,3-inčni ekran, no njegov panel će zato biti kvalitetniji – OLED.

Pro model će takođe umjesto standardnog skenera otiska prsta kakvog ima Mate 20 dobiti moderniji in-Display skener otiska prsta. Što se cijena tiče, uređaji neće biti jeftini što se zapravo ni ne očekuje – Mate 20 sa 128 GB interne memorije navodno će koštati oko 750 evra, a mate 20 Pro sa istom količinom skladišnog prostora oko 850 evra.

(bug)