Home Android Aplikacije Pojedinim korisnicima dostupna opcija ručnog pravljenja rezervne kopije podataka sa telefona na...

Pojedinim korisnicima dostupna opcija ručnog pravljenja rezervne kopije podataka sa telefona na Google Drive

Google Drive teoretski skladišti dosta korisnikovih podataka sa Android telefona, poput tekstualnih poruka, podataka o aplikacijama, kontakata i istorije poziva u nekim situacijama. Međutim, servis nikada nije imao opciju ručnog bekapovanja podataka. Android telefoni automatski bekapuju na Drive kada je telefon povezan na punjač i Wi-Fi, tako da ukoliko ovi uslovi nisu ispunjeni vaši podaci verovatno nisu bekapovani.

Nedavno je jedan korisnik 9to5Google sajta objavio tvit o implementaciji nove opcije u podešavanjima za bekapovanje, koja korisnicima omogućava da ručno iniciraju Google Drive bekap. Funkcija do sada nije bila dostupna, ali je od strane kompanije obećana u avgustu.

Prema informacijama čitaoca, “Back up now” taster je dostupan na njegovom Pixel 2 modelu, ali je primećen i na nekim starijim uređajima. Opcija se, prema svemu sudeći, isporučuje preko Google Play Services.

Mi smo testirali funkciju ručnog bekapovanja, koja je server-side tipa i već je nam je dostupna na više Android telefona.

(benchmark)