Home Apple iOS Potvrđen dolazak 16-inčnog MacBook Pro laptopa

Potvrđen dolazak 16-inčnog MacBook Pro laptopa

Već neko vreme kruže glasine o tome da Apple možda sprema novi, 16-inčni MacBook Pro. Ostaje da se vidi da li će se to i obistiniti, a u međuvremenu su otkrivene fotografije u macOS Catalina 10.15.1 beti, koje ukazuju na postojanje pomenutog laptopa.

Jedna od ovih fotografija prikazuje laptop koji dosta podseća na 15-inčni MacBook Pro. Međutim, naziv fajla pominje broj “16”, što ukazuje na mogućnost da je u pitanju 16-inčni modela laptopa o kojem glasine kruže već neko vreme. Čak i pomenute glasine su sugerisale da će novi laptop izgledati poput 15-inčnog modela, ali sa manjim okvirima, što sugeriše i poređenje dva modela na naslovnoj fotografiji.

Za sada nije poznato kada će novi 16-inčni MacBook Pro biti predstavljen, ali glasine od ranije sugerišu da se očekuje tokom ove godine, sa novim dizajnom tastature. S druge strane, novije glasine pominju da laptop stiže tokom naredne godine.

Očekuje se da će Apple do kraja oktobra predstaviti i nove AirPods slušalice, a ostaje da se vidi da li će tokom ovog perioda biti objavljen i novi MacBook Pro.

(benchmark)