Home Ostalo Sistem Poznata lista Sony uređaja koji će dobiti Android 10 ažuriranje

Poznata lista Sony uređaja koji će dobiti Android 10 ažuriranje

Sony-ju je trebalo malo vremena da potvrdi koji će telefoni iz Xperia serije dobiti očekivano ažuriranje za Android 10, ali lista je konačno ovde i nije preduga. Kao što se i očekivalo, japanska kompanija najavila je da će njeni najnoviji pametni telefoni, Xperia 1 i Xperia 5, biti među prvima koji su ovog decembra dobili ažuriranje za Android 10.

Pre nego što se prenadate, želeli bismo da vas obavestimo da nijedan drugi telefon ove kompanije, iz Xperia linije, osim ova dva gore navedena, neće dobiti ažuriranje ove godine. Postoji šest drugih Xperia telefona koje Sony planira da nadogradi na Android 10 u 2020. godini, od kojih nijedan nije neko iznenađenje.

Vlasnici Xperia 10Xperia 10 Plus, Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ2 Premium i Xperia XZ3 dobiće ažuriranja za Android 10 počevši od početka 2020. Naravno, nisu otkriveni tačni datum, tako da ne možemo reći koji će ga prvi dobiti.

Sony kaže da će se ažuriranja uvoditi u fazama i da će se vreme i raspoloživost razlikovati u zavisnosti od tržišta i dobavljača. Japanska kompanija će ponuditi Android 10 ispravke za otključane verzije ovih Xperia telefona, ali to nije garancija da će je dobiti svi modeli i kod svih operatera.

(benchmark)