Home Apple iOS Poznate specifikacije budućeg iPhone 6s

Poznate specifikacije budućeg iPhone 6s

Zadnjih par mjeseci se dosta pisalo o hardveru koji bi se trebao naći unutar novog iPhone 6S smartphonea. No, sve te informacije dolazile su iz raznih izvora koji mogu, ali isto tako i ne moraju biti u pravu.

Početkom godine nam je stigla vijest kako će ovogodišnji iPhone 6S imati više radne memorije – 2GB. No tadašnji izvori nisu znali hoće li Apple izabrati stariju i jeftinu LDDR3 ili novu te ujedno skuplju LDDR4 memoriju. Koji mjesec kasnije stiže glasina kako je Apple dao zeleno svjetlo ipak novoj LDDR4 memoriji.

Nedugo potom stiže i vijest kako bi iPhone 6S trebao dobiti Force Touch i Taptic Engine koji su zaživjeli s jednim drugim tvrtkinim proizvodom – Watchom. Bilo je glasina i oko procesora koji bi trebao pogoniti novi iPhone, no više se špekuliralo oko proizvođača negoli o nazivu – koji je nastavak ranijih imenovanja pa ove godine pogonsku snagu daje A9 procesor kojeg će proizvesti najveći rival Applea – Samsung.

Trenutno aktualni model iliti originalnu šesticu je potresao i bendgate skandal, jer se u određenim uvjetima znalo dogoditi da se skupocjeni iPhone savije. Kako bi u budućnosti spriječio ovakve probleme Apple je odlučio iPhone 6S proizvesti od dosta čvršćeg aluminija – Series 7000 aluminum.

Sve gore navedeno u svojem najnovijem izvještaju navela je i sigurnosna tvrtka KGI Securities koja slovi za jednu od tvrtki koja raspolaže s dosta sigurnim informacijama vezano uz iPhone – čak i prije nego li se Apple i službeno oglasi o njima. Tvrtka KGI Securities u svojem izvještaju dodala je i pokoju novu informaciju vezano uz iPhone 6S.

Prema njima Apple ove godine pored ostalog hardvera dodatno poboljšava i kameru koja bi na iPhone 6S i iPhone 6S Plus modelima trebala dobiti rezoluciju od 12 MP. Što se tiče zaslona izvještaj navodi dijagonale od 4,7 i 5,5-inča nepoznate rezolucije. Iako se nigdje u izvještaju ne spominje rezolucija zaslona šuška se kako bi 4,7-inčni model konačno mogao dobiti FHD rezoluciju od 1.920 x 1.080 piksela. Isto tako u izvještaju stoji kako ove godine nećemo vidjeti 4-inčni model iPhonea.

Također novi model iPhonea će dobiti i dodatni mikrofon kako bi se dodatno poboljšala kvaliteta razgovora. U izvještaju se spominje i nova boja kućišta – Rose Gold kako bi se iPhone mogao izgledom upariti s Watchom. Jedan dio iPhonea 6S Plus (5,5-inčni) bi trebao imati i zaštitu od safirnog stakla, no, to je još u zraku, jer treba riješiti još neke probleme.

Što se tiče početka masovne proizvodnje KGI-jev izvještaj navodi kako ista kreće u kolovozu ove godine. U izvještaju su se dotakli i procjena vezano uz prodaju – KGI procjenjuje kako će Apple do kraja ove godine prodati između 80 i 90 milijuna komada iPhonea.

Iako se podaci koje objavi KGI Securities često mogu smatrati zapisanim u kamenu – točne specifikacije saznat ćemo kao i uvijek tek onda kada Apple predstavi nove iPhone 6S modele.

(bug)