Home Telefoni Predstavljen OnePlus 7T Pro telefon

Predstavljen OnePlus 7T Pro telefon

Nakon što je i obična verzija OnePlus 7 dobila svoju T verziju, na red je stigao i Pro model. Naime, OnePlus je danas zvanično predstavio OnePlus 7T Pro, koji donosi minimalna poboljšanja u odnosu na OnePlus 7 Pro, lansiran u maju.

Dizajn i kućište uređaja ostali su isti, a najvažnija razlika u odnosu na prethodnika odnosi se na procesor. Umjesto Snapdragona 855, u novom modelu kuca njegova poboljšana verzija – Snapdragon 855+. Ovaj procesor bi trebao osigurati do 15% bolje grafičke performanse koje bi trebali osjetiti oni koji inače vide i razliku između 60 Hz i 90 Hz osvježavanja.

Konfiguracija memorije ostaje ista, dakle kombinacija 8GB RAM-a i 256 GB spremišnog prostora, ali u ponudi će biti i McLaren verzija s 12 GB RAM-a.

Druga razlika u odnosu na originalni model je novo „30T“ brzo punjenje koje će, prema navodima kompanije, biti 23% brže od 30W punjenja u OnePlusu 7 Pro.

Treća stavka je sitno poboljšanje u trostrukoj kameri koja je sada dobila macro način s fotografiranja, dok je ostatak konfiguracije ostao isti.

Naravno, novi model dolazi i s novim OxygenOS 10 zasnovanim na Androidu 10, dok vlasnici postojećih modela još uvijek čekaju nadogradnju.

Cijena OnePlusa 7T Pro u EU će iznositi 760 evra, dok će McLaren verzija biti nešto skuplja, tačnije 830 evra. Prodaja započinje sljedećeg četvrtka.

(mobhr)