Home Telefoni Predstavljeni Google Pixel 3a i Pixel 3a XL telefoni

Predstavljeni Google Pixel 3a i Pixel 3a XL telefoni

Google je tokom I/O konferencije zvanično predstavio najnovije telefone u svojoj Pixel liniji, koji su namenjeni nižem segmentu tržišta. Google Pixel 3a i 3a XL se mogu smatrati svojevrsnim naslednicima pristupačne Nexus serije, koja je postojala pre Pixel uređaja. Očekuje se da će pristupačnija cena i iste kamere kao kod Pixel 3 linije pomoći Pixel 3a i Pixel 3a XL modelima da dopru do većeg broja korisnika.

Pixel 3a je manji model, koji karakteriše 5.6-inčni OLED ekran bez izreza, sa FHD+ (2220 x 1080p) rezolucijom i Dragon Trail zaštitom. Pokreće ga Snapdragon 670 čipset, uz Adreno 615 GPU. Telefon ima istu količinu memorije kao i skuplji Pixel 3 model: 4GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora. Nema opcije proširenja preko microSD kartice.

Sistem kamera se sastoji od 12.2MP Sony IMX363 glavnog senzora (f/1.8, 1.4µm pikseli, OIS). Poput glavne kamere i prednja kamera je identična kao kod Pixel 3, a ima 8MP senzor sa f/2.0 otvorom blende. Takođe su prisutne i sve glavne kamera funkcije iz jačeg Pixela, poput Night Sight, Top Shot, Super Res Zoom i HDR+. Baterija je kapaxiteta 3000mAh, uz podršku za 18W brzo punjenje preko USB Power Delivery standarda.

Veći model u ponudi je Pixel 3a XL, koji implementira isti hardver kao i standardni 3a, samo u većem kućištu. Displej, veličine 6.0 inča, je OLED sa FHD+ (2160 x 1080p) rezolucijom. Telefon ima nešto deblje okvire, a baterija je kapaciteta 3700mAh.

Kako bi zadržao nisku cenu, Google je koristio plastiku za izradu, a prednja strana ponovo koristi Dragon Trail zaštitu. Zanimljivo je da je prisutan 3.5mm priključak, kao i stereo zvučnik. Active Edge funkcija je takođe prisutna. Telefon stiže u tri boje – Just Black, Clearly White i Purple-ish.

Pixel 3a ima cenu od 399 dolara, dok Pixel 3a XL košta 479 dolara. Oba telefona su već dostupna u zemljama gde Google prodaje svoje uređaje.

(benchmark)