Home Android Telefoni Procurile nove finalne specifikacije Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20...

Procurile nove finalne specifikacije Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra telefona

Nakon što smo nedavno vidjeli fotografije i detaljnije specifikacije nadolazeće Galaxy S20 serije, na internetu su se pojavile nove informacije koje su u nekim segmentima u kontradikciji sa dosadašnjim procurenim specifikacijama S20 serije.

Portal mysmartprice objavio je novu listu specifikacija Samsung Galaxy S20 5G, Galaxy S20 Plus 5G i Galaxy S20 Ultra 5G, koja se u nekim segmentima razlikuje od liste koju smo prenijli prošle sedmice. Nova nezvanična saznanja govore da će sva tri smartfona u startu doći s podrškom za 5G, što ima smisla, te da će samo najskuplji model – Galaxy S20 Ultra 5G imati primarnu 108MP kameru, dok će se Plus i obični model zadržati na senzoru od 12MP, ali s veličinom piksela od 1.8μm. Sva tri modela će i dalje biti sposobna snimati 8K video. Detalj možete potražiti na slici ispod teksta.

Od ostalih zanimljivosti valja izdvojiti da će svi modeli u osnovnoj konfiguraciji imati 12GB LPDDR5 radne memorije te ekrane sa frekvencijom osvježavanja od 120Hz na FullHD rezoluciji, dok će na WQDH+ se zadržati frekvencija od 60Hz. Svi modeli dolaze s Androidom 10 i OneUI 2.0 korisničkim interfejsom te bi trebali imati IP68 sertifikat otpornosti na vodu i prašinu.

Zvanično ćemo novu Galaxy S20 seriju ugledati 11. februara i tada bismo na kraju trebali znati sve o njima.

(mobhr)