Home Apple iOS Prodaja iPhone Xr čini 1/3 ukupne prodaje iPhone uređaja

Prodaja iPhone Xr čini 1/3 ukupne prodaje iPhone uređaja

Consumer Intelligence Research Partners (ili CIRP) je objavio novi izveštaj, koji prognozira koliko dobro su se iPhone-i prodavali u odnosu na druge telefone. S obzirom na to da Apple više ne objavljuje finansijske i prodajne rezultate, teško je sa sigurnošću znati koliko dobro se iPhone prodaje, posebno zbog toga što veći broj izveštaja ukazuje na pad prodaje Apple telefona.

Prema analizi CIRP-a, ove godine je iPhone XR prodaja činila 32% ukupno prodatih iPhone modela koji su isporučeni tokom prvog meseca od dostupnosti. A druge strane, iPhone XS i iPhone XS Max su zajedno činili 35% Apple-ovog tržišnog učešća.

Prema istom izveštaju, 82% korisnika je nadogradilo svoje starije iOS uređaje, dok ih je 16% prešlo sa Androida. Prethodna godina je imala nešto drugačije rezultate, kada je 86 procenata korisnika izvršili nadogradnju iOS-a, dok ih je 11% stiglo sa Android platforme.

Potrebno je istaći da se rezultati iz CIRP-ove analize baziraju na anketiranju 165 učesnika, mesec dana nakon objave iPhone XR telefona.

(benchmark)