Home Ostalo Prodaja Sony Xperia telefona pala za 64 odsto

Prodaja Sony Xperia telefona pala za 64 odsto

Sony je nekad bio “baja“ među mobilnim telefonima, a onda je jedno vreme bio i jedini proizvođač pametnih telefona, koji je pravio inovativne telefone. Ipak, usput je negde zapelo, a telefoni se više gotovo i ne prodaju.

Prema poslednjem izveštaju koji je objavila kompanija Sony, Xperia se prodala ispod 400.000 komada za prva tri meseca 2020. godine, promašujući zadati cilj od 700.000 prodatih telefona i ostvarujući pad od gotovo 64 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, kad je Sony prodao oko 1,1 milion Xperia telefona.

Kompanija je, kao i sve druge, deo gubitka pretrpela zbog aktuelne pandemije, ali i pored toga pad je ubedljivo najveći od svih proizvođača, koji su dosad objavili svoje izveštaje o prodaji.

Ovih dana u pohod na tržište sprema se novi model Xperia 1 II, zajedno sa Xperia 10 II modelom, koji su flagship i telefon srednje klase, ali će njihov uspeh izuzetno zavisiti od toga koliku početnu cenu Sony na njih okači. Sudeći po prvim izveštajima Sony neće ići previše nisko, što se cene tiče, pa će biti zanimljivo videti da li će ovi modeli, inače vrlo dobri i odličnog dizajna, uspeti da se nametnu korisnicima za razliku od dosadašnjih modela.

Nažalost, Sony se povukao iz smartfon biznisa u mnogim zemljama, što je i kod nas slučaj, pa će i prodaja novih modela, sama po sebi biti slabija, u odnosu na prethodne Xperia serije.

Nažalost, stvari po Sony ne izgledaju dobro, iako je kompanija izjavila da je uočila svoje greške i da je naučila lekcije iz njih. Prodaja kaže – nije! Šta vi mislite o Sony Xperia telefonima?

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(mobit)