Home Telefoni Prvi Windows 10X telefon bi mogao ovako izgradati

Prvi Windows 10X telefon bi mogao ovako izgradati

Microsoftova odluka da implementira Android u Surface Duo je iznenadila mnoge, posebno zbog toga što je većina ljudi mislila da je kompanija prestala da investira u hardver. Međutim, Microsoft i dalje želi da bude deo mobilnog tržišta.

Iako ima novi operativni sistem, koji je optimizovan za dual-screen uređaje, kompanijin prvi model sa dva ekrana ga ne koristi. Umesto toga, Microsoft će za Surface Duo koristiti Android, a uređaj je planiran za objavu tokom naredne godine.

U međuvremenu, mnogo je onih koji ne žele da Microsoft koristi Google-ovu platformu i žele da umesto toga implementira sosptveni Windows 10X – platformu za uređaje sa dva ekrana, koja ima mnogo više smisla za budući razvoj mobilne industrije.

To sugeriše i novi koncept dizajn, koji je objavio TheVoneTrecker, koji zamišlja DuoX Mobile koncept koji sugeriše kako bi Windows 10X mogao izgledati i raditi na mobilnim uređajima kao što je Surface Duo.

Naravno, kako se radi o konceptu sve izgleda i funkcioniše dobro, a Windows 10X UI ima smisla na mobilnim uređajima, bar na prvi pogled. Da li je ovo nešto što se može promeniti u stvarnosti je odluka Microsofta, ali izgleda da kompanija u ovom trenutku ne planira da odustane od Androida.

Microsoft nije otkrio svoje mobilne planove za Surface Duo i još uvek postoji nada da bi Windows 10X u nekom trenutku ipak mogao biti deo mobilnog uređaja kompanije.

(benchmark)